NI: Statens Vegvesen la i dag ut et bilde av de ni meter høye brøytekantene på strekningen mellom Brokke i Setesdal og Suleskar i Sirdal. Foto: Statens Vegvesen
NI: Statens Vegvesen la i dag ut et bilde av de ni meter høye brøytekantene på strekningen mellom Brokke i Setesdal og Suleskar i Sirdal. Foto: Statens VegvesenVis mer

Tror du våren har kommet? Tenk om igjen

Ni meter høye brøytekanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I hovedstaden har det i dag vært tilløp til sommerlige temperaturer, og folk trakk ut i både shorts og t-skjorte.

Vår og sommer er i anmarsj, men så er ikke tilfellet alle steder i landet. Det ga Statens Vegvesen et godt eksempel på i dag da de la ut ei pressemelding om åpning av veien mellom Brokke i Setesdal og Suleskar i Sirdal. Bildet brydet også deres Twitter-konto.

Brøytekantene er svimlende ni meter høye, men mannskapene tar dog sikte på å få veien klar i løpet av helga.

- Bildet taler for seg, men vi tar likevel sikte på å åpne vegen lørdag 23. mai kl. 1200, sier Fred Jonny Wikøren, som er byggeleder i Vest-Agder, i den aktuelle pressemeldinga.

Hans kollega Pål Arnfinn Haugen, som er byggeleder i Aust-Agder, viser til værmeldingen som mer enn antyder økende vind og snø natt til lørdag.

- Vi skal klare å frese gjennom vegen i løpet av fredag, og så har vi formiddagstimene på lørdag til finpuss etter nattens vind og snø, sier Haugen. Begge minner om at brøytekantene er mange meter høye, sikten er derfor dårlig og trafikantene bes kjøre etter forholdene. 

Fylkesveg 337 fra Brokke i Setesdal i Aust-Agder til fylkesveg 987 i Suleskar i Sirdal i Vest-Agder er vinterstengt hvert år. Fylkesmannen har da også vedtatt at det ikke kan brøytes gjennom vernesonen vinterstid, bl.a. av hensyn til villreinen. Derav de voldsomme snømengdene.

Strekningen mellom Brokke og Suleskard er 42 km lang, men fylkesveg 337 fra Brokke og til Jarlsverk har vært åpen i vinter. Dette er en strekning på ca. 7 km. Det er altså de gjenstående 35 km som nå skal freses og klargjøres for åpning til lørdag.