Hagen-forsvinningen:

Tror etterlyste menn er 180-188 og 176-182 cm

«Telefonmannen» og «luemannen» har ikke meldt seg for politiet, og er fortsatt ikke identifisert.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i større grad enn tidligere grunn til å betvile om Anne-Elisabeth Hagen er i live, sa politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse klokka 12.00 i dag.

Det er fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog, og mangelen på livsbevis fra henne bekymrer politiet, ifølge Brøske.

Detaljer om etterlyste

I løpet av etterforskningen har politiet gått ut og etterlyst to menn, som ble fanget opp av overvåkingskameraer ved Futurum-bygget klokka 07.36 og 08.00 den 31. oktober i fjor. De to mennene har blitt omtalt som «telefonmannen» og «luemannen»

Ingen av dem har meldt seg for politiet, og i dag gikk Brøske ut med ytterligere informasjon om de to. Han fortalte at den ene mannen er mellom 176 og 182 centimeter høy, mens den andre er mellom 180 og 188 centimeter høy.

- Disse mennene er fremdeles ikke identifisert, og vi betrakter begge som fortsatt interessante, sier Brøske i dag.

Han forteller at de har mottatt flere tips på navngitte personer, som er blitt fulgt opp, men ikke gitt konkrete resultater.

Ifølge Brøske har politiet verifisert at de to mennene er to forskjellige personer.

FORSVANT: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Dette vet vi. Video: Bones, Rydning, Storrusten. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Ingen nye henvendelser

Politiet mener fortsatt det er mest sannsynlig at Hagen er blitt kidnappet.

En av grunnene til at politiet nå begynner å miste troen på at Hagen fortsatt er i live, er at det ikke har kommet noen nye henvendelse fra antatte kidnappere etter at politiet gikk ut 11. februar og fortalte om en henvendelse fra den antatte motparten. De kom da ikke med noen bevis for at Hagen var i live, og det har ikke kommet noen siden.

- Vi kan ikke utelukke at det er flere plausible forklaringer på at det ikke kommer livsbevis. Det kan være et valg fra motpart. Men det kan også være at noe gikk galt under bortføringen, og at motparten derfor ikke er i stand til å gi livsbevis, sier Brøske.

UTFORDRENDE: Fire måneder etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har politiet ennå ikke fått livstegn. Politiinspektør Tommy Brøske beskriver etterforskningen som utfordrende. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Få konkrete spor

Det er 50 dager siden politiet for første gang gikk ut og informerte offentligheten om saken. Inntil da hadde politiet jobbet i all hemmelighet med saken.

Politiet har mottatt 1530 tips i saken, opplyser Brøske i dag. Mange av tipsene er allerede sjekket ut av saken.

- Tips som nå ikke virker relevante, kan plutselig vise seg å være det seinere i etterforskningen. Jeg vil rette en takk for tipsene som har kommet til politiet. Alle som har tipset oss, vil ikke bli kontaktet av oss, sier han.

Det er gjort krimtekniske undersøkelser både innendørs og utendørs hos Hagen-parets hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

- Det er få konkrete spor fra åstedet å jobbe videre med. Vi kan ikke si noe om antall sporprøver eller gå inn i de konkrete svarene, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer