Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror ettersøkt Paris-terrorist gjemte seg i Brussel-leilighet: Fant bombevest og fingeravtrykk

Salah Abdeslam ettersøkt for Paris-terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter terrorangrepene i Paris 13. november, der 130 mennesker ble drept, er det blitt ført en intens jakt på Salah Abdeslam (26).

De siste dagene har det vært flere meldinger om hva som kan ha vært den ettersøkte terroristens mulige skjulested etter angrepene. Dette mener politiet de nå har funnet.

Det bekreftes først i dag etter politiet 10. desember i år fant 26-åringens fingeravtrykk i en leilighet i Schaerbeek-området i Brussel.

- Bombefabrikk I tillegg til Abdeslams fingeravtrykk, ble det også funnet bombebelter og spor av eksplosiver.

- I leiligheten ble det funnet materiale som kan bli brukt til å lage eksplosiver, tre håndlagde belter som kan brukes til å frakte eksplosiver, samt fingeravtrykk av Salah Abdeslam, heter de i en uttalelse fra aktor.

Belgiske myndigheter mener leiligheten kan ha fungert som en bombefabrikk for Paris-terroristene, melder AP.

Falskt navn Leiligheten skal ifølge påtalemyndighetene ha blitt leid under falskt navn, som allerede kan ha blitt brukt av en av dem som allerede er pågrepne i saken.

Det ble i etterkant av Paris-terroren gjennomført en rekke raid i Belgias hovedstad Brussel, der flere av Paris-terroristene var fra.

Funnene styrker mistanken om at terrorangrepet delvis kan ha blitt planlagt i Belgia.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media