Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror fem menn sto bak drapet på Mohammad Arshad (52)

Bare to i politiets varetekt.

UTLEVERT TIL NORGE:  En av de siktede i saken, en 28 år gammel nordmann med marokkansk bakgrunn, er utlevert til Norge fra Spania hvor ham ble pågrepet i oktober.
UTLEVERT TIL NORGE: En av de siktede i saken, en 28 år gammel nordmann med marokkansk bakgrunn, er utlevert til Norge fra Spania hvor ham ble pågrepet i oktober. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 28 år gammel mann som er siktet for drap- eller medvirkning til drap av den populære restauranteieren Mohammad Arshad (52) i Oslo 28. september, er utlevert til Norge fra Spania.

Dermed er to av de tre mennene som er siktet i saken, fengslet i Norge. Den tredje siktede befinner seg etter alt å dømme i Pakistan.

28-åringen ankom Norge 18. november etter å ha sittet i varetekt i Madrid fra han ble pågrepet da han krysset grensen fra Marokko til den spanske enklaven Ceuta snaue to uker etter drapet.

Oslo tingrett besluttet i dag å varetektsfengsle ham i fire uker med brev, besøkts og medieforbud. To av ukene skal han sitte i full isolasjon.

Flere mistenkte I fengslingskjennelsen mot ham kommer det fram at det er mistanke om at én eller to andre, i tillegg til de tre siktede, kan være involvert i drapet.

Retten finner derfor at det foreligger nærliggende fare for bevisforspillelse ved at de involverte kan samordne sine forklaringer.

De mener også det er fare for at 28-åringen vil forsøke å stikke av hvis han ikke settes i varetekt.

- Retten viser til at han valgte å dra til Marokko, som ikke har utleveringsavtale med Norge. (...) Det vises videre til at en annen av de siktede har unndratt seg forfølgning ved å reise til Pakistan, står det i kjennelsen.

Det kommer også fram at bevisbildet i saken er komplisert.

«Det er et meget vanskelig og sammensatt bevisbilde i saken. Det er få konkrete bevis fra åstedet,» står det blant annet.

28-åringens forsvarer, advokat Erik Dammen Stolt sier hans klient nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Han avviser også at 28-åringen har forsøkt å stikke av.

- Han har hele tiden ønsket å samarbeide med politiet for å bevise sin uskyld, sier han.

Del av gjengmiljø 28-åringen er straffedømt flere ganger, og ble så seint som i mai i år dømt til 120 dager fengsel for innbrudd og narkotikabesittelse. Han er tidligere dømt for blant annet ran og biltyverier.

Samme dag som 28-åringen ble pågrepet på spansk territorium, gikk norsk politi til aksjon og pågrep hans 30 år gamle straffedømte venn i Oslo. Den tredje siktede, en  er internasjonalt etterlyst, men oppholder seg altså etter alt å dømme i Pakistan og er i kontakt med politiet via sin advokat. Begge de to pågrepne mennene er regnet som en del av gjengmiljøet Furuset Bad Boys.

Samtidig var 28-åringen og 30-åringen i september i år de mest sentrale i en voldelig konflikt med en person som drapsofferet kjente godt.

DREPT: Den høyt respekterte restauranteieren Mohammad Arshad (52) ble slått i hjel like ved sitt eget hjem på Manglerud natt til lørdag 28. september i år.
DREPT: Den høyt respekterte restauranteieren Mohammad Arshad (52) ble slått i hjel like ved sitt eget hjem på Manglerud natt til lørdag 28. september i år. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media