Tror flere gjør som Anne og Per-Kristian

I løpet av den siste uka har to av Kristin Clemets nærmeste venner stått fram som homofile. Nå tror Kristin Clemet at Per-Kristian Foss og Anne Holts åpenhet kan føre til at flere homofile kjendiser velger å stå fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag sto forfatter og tidligere justisminister Anne Holt fram, og i går fortalte Per Kristian Foss Oslo Høyres årsmøte at han er homofil.

Kristin Clemet var forlover da Anne Holt inngikk partnerskap med Cappelen-redaktør Tine Kjær i den norske ambassaden i Stockholm tidligere i uka. Holt bekreftet dette i Dagbladet tirsdag.

I går sto Clemets nære personlige og politiske venn gjennom mange år, Per-Kristian Foss, fram som homofil foran et fulltallig årsmøte i Oslo Høyre.

Flere gråt

Da han gikk opp på talerstolen for å fortelle sine politikervenner og hele den norske offentligheten at han var homofil, var han sikker i sin sak: Dette var tidspunktet han hadde ventet på. Og med et ferdig skrevet manuskript foran seg, fortalte han at han levde i et godt samliv med en mann som ga ham styrke og støtte i en tøff politisk verden.

- Å være homofil eller lesbisk gir ingen grunn til skam, sa Foss til årsmøtet.

Da han gikk ned fra scenen, var det til en stående, hjertelig applaus fra kolleger og venner.

- Det var flere som gråt. Det var et stort øyeblikk, sier en sentral Oslo-politiker til Dagbladet. Etterpå ble Per-Kristian Foss valgt til leder i Oslo Høyre med 163 stemmer. Bare tre var blanke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer