TIRSDAG KOMMER FASITEN. Har boligprisene snudd i Oslo? Foto: Magnus Rørvik Skjølberg, Finansavisen
TIRSDAG KOMMER FASITEN. Har boligprisene snudd i Oslo? Foto: Magnus Rørvik Skjølberg, FinansavisenVis mer

Tror flere må kutte prisen for å få solgt i Oslo

Det er færre folk på visningene og det tar lenger tid å få solgt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Selv om farten i Oslo-markedet har bremset opp de siste par månedene, steg boligprisene i hovedstaden både i januar, februar, mars og april. Tirsdag blir det kjent om oppturen fortsatte i mai eller om markedet har snudd ned.

– Jeg tror vi vil se et svakt prisfall i mai. Deretter venter jeg at prisene i Oslo vil bevege seg tilnærmet flatt ut året, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til Finansavisen.

– På denne tiden av året pleier varelageret av bruktboliger til salgs å synke, men i år er det motsatt. Salgsoppdragene fortsetter å strømme inn, og øker betydelig mer enn antall salg, så utbudet vil bare fortsette å øke, sier Halvorsen om Oslo-markedet.

Han sier at endel selgere vil bli skuffet fordi konkurransen om kjøperne er blitt så stor at de må ty til priskutt for å få solgt.

– Det er rundt 50 prosent flere boliger til salgs nå enn på samme tid i fjor. De nye boliglånsforskriftene har effekt, særlig i markedet for små leiligheter. Det er færre folk på visningene, det tar lenger tid å få solgt og selgerne må belage seg på flere visningsrunder, sier Halvorsen til Finansavisen.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren sier at leilighetsmarkedet i Oslo har fått seg en trøkk. Det gjelder særlig markedet for leiligheter fra 3 til 7 millioner kroner.

– Det er mange, inkludert småinvestorer, som vil ta gevinst. Det er en stor endring fra i fjor da ingen ville selge. Boliglånsforskriften har virket som myndighetene ønsket, med å få vekk spekulantene og ta vekk trykket på mindre leiligheter i Oslo, sier Meier til Finansavisen.

Meier tror statistikken for Oslo i mai vil vise en flat utvikling.

Flere økonominyheter:

Tror boligprisfall er nært forestående
- Det var aldri boligunderskudd