Tror flere nordmenn vil få SAS-kutt i lønningene

Norske lønninger må ned på svensk nivå, sier leder for Norsk Industri.

- IKKE BÆREKRAFTIG:  Dette er ikke bærekraftig over tid. Lønnsveksten i Norge må ned til det nivå vi ser i andre nordiske land, sier direktør for bransjeorganisasjonen Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, til Dagbladet. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
- IKKE BÆREKRAFTIG: Dette er ikke bærekraftig over tid. Lønnsveksten i Norge må ned til det nivå vi ser i andre nordiske land, sier direktør for bransjeorganisasjonen Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, til Dagbladet. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Dette er ikke bærekraftig over tid. Lønnsveksten i Norge må ned til det nivået vi ser i andre nordiske land, sier direktør for bransjeorganisasjonen Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, til Dagbladet.

Norsk Industri organiserer all fastlandsindustri i Norge, utenom næringsmiddelindustrien.

I går skrev Dagbladet at mens SAS-ansatte kutter i lønningene sine fortsetter nordmenn generelt å tjene mer og mer.

På spørsmål om norske lønninger bare kan fortsette å stige mens resten av Europa stadig må kutte sine svarte LOs sjefsøkonom Stein Reegård «Ja!».

«Slik bildet ser ut nå, øker vi avstanden til de andre. Vi blir mer og mer annerledes», sa Reegård til Dagbladet i går. - Kan få nye lønnskutt Lier-Hansen tror vi derimot vil kunne se flere eksempler på at norske ansatte må kutte i lønningen for å redde arbeidsplassene sine.

- Hvis vi ikke klarer å vise moderasjon kan vi få flere eksempel på at ansatte velger å gå ned i lønn og ytelser for å sikre sin egen arbeidsplass. Det kan fort gjenta seg, sier Lier-Hansen.

Norsk Industri-direktøren mener Norge har hatt «en ekstrem lønnsvekst» de siste ti, femten årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer