- Tror flyvertinnen var et tilfeldig drapsoffer

- Det var et dunk og skrik. Så ble det stille, sier vitner i naborom på hotellet i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Drapssjef Ove Dahl ved København-politiet sier de tror den drepte norske flyvertinnen (42) var et tilfeldig offer.

Les også: - Håper vi har gjerningsmannen på video.

Krimteknikere saumfarer hotellet på jakt etter spor.
Krimteknikere saumfarer hotellet på jakt etter spor. Vis mer

- Hun var en stille kvinne som passet jobben sin. Av en eller annen grunn ble hun overrasket på hotellrommet, og umiddelbart ser det ut som om hun var et tilfeldig offer, sier Dahl til Dagbladet i København.

Den 42-årige tobarnsmoren fra Vestoppland arbeidet for SAS og skulle overnatte i København. Politiet sier hun bare skulle hvile før videre reise til Asia, og ikke forlot rommet etter at hun sjekket inn.

OVERVÅKET: Samtlige innganger til hotellet er videoovervåket.
OVERVÅKET: Samtlige innganger til hotellet er videoovervåket. Vis mer

Nøkkelkortsystemet på Radisson Blu-hotellet viser at hun låste seg inn på rommet i 20. etasje i 16-tida, og låsen ble ikke åpnet igjen før i 20-tida - da noen trolig banket på. Like etter ble hun drept.

- Du og skrikTo vitner - en i samme etasje og en i to etasjer under - sier de hørte bråk fra rommet.

BARE I resepsjonsområdet er det minst 13 overvåkningskameraer. Politiet sier de har gjennomgått interessante opptak.
BARE I resepsjonsområdet er det minst 13 overvåkningskameraer. Politiet sier de har gjennomgått interessante opptak. Vis mer

- Det var et dunk og skrik. Så ble det stille, sier vitnene uavhengig av hverandre, sier Dahl til Dagbladet. Tumultene varte ifølge vitnene i fem til sju sekunder.

Rettsmedisinske undersøkelser understøtter at hun døde rundt dette klokkeslettet. Hun ble funnet rundt 11.15 i dag, av et mannlig rengjøringspersonale som låste opp rommet.

 Politiet gjennomgår store mengder tekniske spor etter drapet i København. Foto: SCANPIX
Politiet gjennomgår store mengder tekniske spor etter drapet i København. Foto: SCANPIX Vis mer

Kvinnen hadde store skader etter stump vold samt andre skader. Politiet, som ennå ikke har et drapsvåpen, ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på sistnevnte.

- Det får obduksjonen vise, sier Dahl.

Går gjennom videoopptakPolitiet har gått gjennom store mengder tekniske bevis. De sier de er i besittelse av interessant materiale fra de mange videoovervåkningskameraene på hotellet.

 Drapet fant sted i 20. etasje på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. Foto: SAS
Drapet fant sted i 20. etasje på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. Foto: SAS Vis mer

- Vi håper vi har gjerningsmannen på video, sier Dahl, og opplyser at samtlige inn- og utganger er overvåket. Bare i resepsjonsområdet er det satt opp minst 13 kameraer.

Videre går de gjennom telefonsamtaler samt nøkkelbruk for å danne seg et bilde av hendelsen. For å komme opp til den aktuelle etasjen må man enten være i besittelse av et nøkkelkort eller være i følge med en annen gjest.

Området rundt hotellet ble i dag finkjemmet av politi og hunder. Foto: SCANPIX
Området rundt hotellet ble i dag finkjemmet av politi og hunder. Foto: SCANPIX Vis mer

Kvinnen skal ikke ha benyttet seg av romservice i perioden mellom 16.00, da hun låste seg inn på rommet, og 20-tida, da hun trolig ble drept, sier politiet til Dagbladet.

Kvinnen var i følge med to kolleger da hun sjekket inn rundt klokka 16 i går. De sjekket i morges intetanende ut fra hotellet før det ble slått drapsalarm, ifølge politiet.

Saken oppdateres.