Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror folk glemmer hygieneråd

Andelen som fikk diagnosen influensalignende sykdom har steget kraftig den siste uka. Overlege mener det skyldes slapp hygiene.

ET GLEMSK FOLK: Overlege Bjørg Marit Andersen ved Ullevål universitetssykehus tror økningen i antall smittetilfeller kan skyldes blant annet dårlig hygiene.  

Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
ET GLEMSK FOLK: Overlege Bjørg Marit Andersen ved Ullevål universitetssykehus tror økningen i antall smittetilfeller kan skyldes blant annet dårlig hygiene. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Én av ti som besøkte lege forrige uke, fikk diagnosen influensalignende sykdom. Det er en kraftig økning.

Glemt gode råd

Smittevernoverlege Bjørg Marit Andersen ved Ullevål universitetssykehus mener folk har sluttet å følge de gode rådene for å unngå influensasmitte, melder NRK.

- Den senere tid tror jeg mange har glemt noen av de gode hygieniske rådene som ble gitt i juli og august, sier hun.

Undervurdert

At antall smittede av svineinfluensa lenge var ganske lavt, førte til at svært mange undervurderte smitterisikoen og behovet for god hygiene, tror hun.

Fraværet har vært spesielt stort i skoler og barnehager, og Andersen råder foreldrene til å skjerpe inn på hygienen hvis de har syke barn hjemme.

- De bør ha på seg hygienisk munnbind og eventuelt hansker. I tillegg bør de skifte klær når de skal inn på rommet til sitt syke barn. Ikke minst er det viktig med god håndhygiene, mener Andersen.

(NTB)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media