Ap-kilder:

Tror fortsatt ikke på Vedum

Selv om forholdet mellom Lysbakken og Vedum skranter, er sentrale kilder i Ap fortsatt helt trygge på at Sp vil «falle inn i folden» og danne en rødgrønn regjering sammen SV.

RØDGRØNT BRÅK: Men Ap-leder Jonas Gahr Støre er fortsatt helt trygg at Sp og SV vil bli enige, ifølge partikilder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RØDGRØNT BRÅK: Men Ap-leder Jonas Gahr Støre er fortsatt helt trygg at Sp og SV vil bli enige, ifølge partikilder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Om Sp nekter å ta SV med i regjeringsforhandlinger, så vil vi hindre at en sentrumsregjering kan drive slalåmkjøring i Stortinget ved å koble budsjettstøtte til gjennomslag for SV også i saker som ikke har direkte med statsbudsjettet å gjøre, sier Audun Lysbakken til Dagbladet.

I et intervju med VG i går gikk SV-lederen langt i å si det samme.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har vært klar på at han ikke vil sitte i regjering med SV, slik Dagbladet meldte allerede i vår.

Det til tross for at Arbeiderpartiet lenge har sagt at de går til valg på en regjering hvor også SV skal være med.

Falle i folden

Dagbladet er kjent med at Ap-ledelsen fortsatt, også etter Senterpartiets gjentatte utfall mot Ap's foretrukne regjering, er sikre på at en rødgrønn regjering med Ap, Sp, og SV vil se dagens lys etter valget.

Sentrale kilder forteller at partiledelsen fortsatt er trygge på at Senterpartiet vil «falle inn i folden». De uttrykker heller ikke bekymring for at det vil bli vanskelig å få Senterpartiet til å bli enige om en regjeringsplattform med SV.

En sentral Ap-kilde mener heller ikke at det er noen forskjell i forholdet til Senterpartiet etter at de lanserte Vedum som statsministerkandidat og gjentatte utspill mot Arbeiderpartiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.