Tror fortsatt Madeleine ble kidnappet

Britisk politi har liten tro på kolleger i Portugal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTIMAO (Dagbladet.no): Kate og Gerry McCann reiste i dag hjem fra Portugal med status som mistenkte etter datteren Madeleines forsvinning 3. mai i år.

Men nå stilles det en rekke spørsmålstegn ved det portugisiske politiets beviser. Det spekuleres også i at foreldrene har fått status som mistenkt av taktiske årsaker, for å presse fram en tilståelse.

Se Dagbladet.nos bildeserie med kommentarer.

Ifølge britiske Mail on Sunday sier kilder nær det britiske politiet, som er del i etterforskningen, at bevisene som knytter foreldrene til saken langt fra er krystalklare.

Bevis med dårlig kvalitet?

Det er spesielt knyttet bekymring til om portugisisk politi behandlet familiens ferieleilighet riktig i de første timene etter at Madeleine ble meldt savnet, og at bevisene fra leiligheten kan ha fått redusert kvalitet og verdi, skriver avisa.

- Leiligheten ble så dårlig behandlet at bevis funnet der kan være for dårlige til å støtte en siktelse, sier en kilde til avisa.

- Så britiske politis hovedteori er fortsatt at hun ble kidnappet.

DNA fra kosedyr?

Det stilles også spørsmål ved de angivelige blodsporene i familiens leiebil. Nå viser det seg at det ikke er sikkert det er blodspor, som det først ble hevdet, men en annen type DNA. McCann-leiren har forsvart seg med at DNA-sporene kan komme fra Madeleines favorittkosedyr, som foreldrene fortsatt har med seg overalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer