JULAFTEN: På julaften hjalp Melania og Donald Trump til med å svare på telefoner fra barn om hvor julenissen befant seg. Da kom Trump med utsagn som får oppmerksomhet verden over. Video: CNN Vis mer

Tror fortsatt på julenissen etter Trump-kommentar

Trump ble kalt «grinch» etter nisse-kommentar. Familien til sjuåringen er ikke enig.

Julaften hvert år sporer North American Aerospace Defense Command (NORAD) julenissen på hans ferd over hele verden. De tar også imot telefoner fra barn, som lurer på hvor nissen befinner seg.

Da president Donald Trump skulle hjelpe til år, klarte han imidlertid å så tvil om julenissen eksistens. Dette resulterte i at han ble kalt «grinch» på sosiale medier.

For da sju år gamle Collman Lloyd ringte, spurte Trump om hun fortsatt trodde på julenissen. Deretter fulgte presidenten opp med:

- For som sjuåring er det på grensen, ikke sant?

- Ja, sir, svarte jenta.

Men ifølge avisa Post and Courier forsto hun ikke hva presidenten mente. Hun var imidlertid veldig glad for å få snakke med Trump.

- Jeg var helt, wow. Jeg var i sjokk. Jeg var ikke veldig nervøs, jeg måtte bare tenke på det som var sannheten, sier jenta, som er fra Lexington i South Carolina.

Etter samtalen med Trump, la hun og familien fram kaker og melk til julenissen, som var borte dagen etter.

- Julenissen er ekte, sier hun.

Samtalen

Samtalen mellom presidenten og jenta skal ha gått slik, ifølge BBC:

Trump: Hva skal du i jula?

Collman: Jeg tror vi skal legge ut kaker, og så skal vi henge med venner. Det er egentlig, det.

Trump: Da får du kose deg.

Collman: Ja, sir.

Trump: Tror du fortsatt på julenissen?

Collman: Ja, sir.

Trump: For som sjuåring er det på grensen, ikke sant?

Collman: Ja, sir.

Trump: Du får bare kose deg.

REAKSJONER: Mange reagerte på Donald Trumps nisse-kommentar da han snakket med Collman Lloyd. Foto: Shutterstock
REAKSJONER: Mange reagerte på Donald Trumps nisse-kommentar da han snakket med Collman Lloyd. Foto: Shutterstock Vis mer

- Galskap

Samtalen gikk viralt og Trumps nisse-kommentar vekket oppsikt. Mange reagerte på Twitter, og mente at presidenten ødela jentas julemagi.

Foreldrene hennes sier imidlertid til Buzzfeed at de ikke har noen problemer med måten Trump snakket med dattera deres på, og mener at kommentaren hans skapte storm i vannglass.

- Jeg synes det er galskap at dette ble en stor greie. Det er jul, sier Collmans far, Donald J. Lloyd.

- Jeg ville elsket å holde politikken utenfor jula. Det plaget meg ikke - jeg liker å snakke til barna mine som om de var voksne, legger han til.

Moren Erica hadde heller ikke noe problem med Trumps kommentar.

- Han var veldig snill. Jeg var veldig imponert over samtalen, sier hun.

- Ny favoritt

Melania Trump tok også imot samtaler fra barn som ville vite hvor julenissen var.

Hun forklarte at han var i Sahara, seinere i Marokko, og at han selvfølgelig ville komme fram til hvert enkelt barn i tide.

- Å hjelpe barn over hele landet med å spore julenissen er i ferd med å bli en av mine favoritt-tradisjoner, skrev hun på Twitter etterpå.

NORADs nisseprogram ble en tradisjon etter at et barn feilaktig ringte forløperen til organisasjonen i 1955 og ba om å få snakke med julenissen, skriver The Guardian.

Opptatt med shutdown

I går tvitret presidenten en god jul-melding til alle sine følgere:

- Jeg håper alle, til og med Fake News Media, har en fantastisk jul! Landet vårt gjør det bra. Vi sikrer grensene, gjør gode handelsavtaler, og får soldatene våre hjem. Vi setter endelig Amerika først. GOD JUL!

USA er for tiden inne i en «government shutdown» som følge av uenighet i Kongressen om finansiering av presidentens omstridte grensemur mot Mexico.

Dette betyr at deler av sikkerhetsdepartementet, samferdselsdepartementet, landbruksdepartementet, justisdepartementet og innenriksdepartementet er stengt inntil videre. 800 000 føderalt ansatte er permittert uten lønn.

Presidenten oppfordrer demokratene til å ombestemme seg og finansiere muren.