Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror fortsatt på masseovergrep

En kvinnelig førskolelærer sa i lagmannsretten i dag at hun fortsatt er sikker på at en hel familie i Nord-Trøndelag har misbrukt ei fem år gammel jente seksuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i 1989 familien ifølge tiltalen skal ha misbrukt den lille jenta, skriver Adressa.no.

Jentas far, bestefar og onkel ble i 1992 dømt for overgrep mot jenta. De har nå fått opp saken på nytt, for lagmannsretten.

Førskolelæreren arbeidet i barnehagen der den da fem år gamle jenta gikk i 1989. Hun sa hun tidlig trodde at jenta opplevde noe alvorlig i familien. Men hun tok ikke dette opp med foreldrene og skrev heller ingen rapport om det i barnehagen, ifølge Adressa.no.

I stedet ble det ordnet møter med PP-tjenesten. Førskolelæreren hadde da en teori om at jenta var utsatt for vold og sexovergrep fra familien. Både på PP-møtene og i senere dommeravhør fortalte jenta om seksuelle overgrep fra de tre mennene, i tillegg fortalte hun om overgrep fra kvinnelige familiemedlemmer.

Farens forsvarer, advokat Øystein Skogrand, spurte flere ganger om førskolelæreren fortsatt trodde på historiene. Hun svarte ifølge Adressa.no at hun var og fortsatt er sikker på at jenta fortalte om noe hun hadde opplevd.

Skogrand spurte til slutt direkte om hun virkelig tror på at faren, bestefaren og onkelen hadde deltatt i en masseorgie der jenta ble misbrukt, mens hennes mor og et annet familiemedlem passet på.

- Ja, svarte førskolelæreren kort, ifølge Adressavisens nettutgave.

Forklaringen fra kvinnen var av betydning da de tre mennene ble dømt i 1992. Nå er hun altså igjen i retten, og hun tror fortsatt på at alt jenta sa var riktig.

Du kan lese mer hos Adressa.no

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart