Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror French og Moland kan være hjemme til jul

Kongo-kjenner Rune Edvardsen er optimistisk.

OPTIMIST:  Rune Edvardsen mener de to dødsdømte nordmennene i Kongo kan være tilbake i Norge til jul. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
OPTIMIST: Rune Edvardsen mener de to dødsdømte nordmennene i Kongo kan være tilbake i Norge til jul. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kristiansand (NTB): Kongo-kjenner Rune Edvardsen tror de to drapsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French kan være hjemme til jul.

- De sentrale myndighetene i Kinshasa i Kongo er nå på vei inn i drapssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French som pågår i Kisangani. Nå er det mye som skjer i kulissene og mange aktører arbeider med saken. Vi har sendt en rapport til presidenten og det kan vi nå se resultatet av, sier Edvardsen til NRK.

Han sier kongolesiske myndigheter vil ha avsluttet rettssaken i Kisangani så fort som mulig, og få nordmennene til hovedstaden Kinshasa. Det er ventet at dommen i ankesaken mot de to faller til uka.

- Etter at dommen er avsagt vil det bli en mulighet til å løse saken diplomatisk om hvordan de to skal komme seg hjem til Norge. Jeg utelukker ikke at de to nordmennene er hjemme til jul og det hadde jo vært en fantastisk julegave til familiene, men det skal holde hardt, sier Edvardsen.

Edvardsen besøkte de to drapsdømte nordmennene i fengselet for snaue to uker siden sammen med moren til Tjostolv Moland.

- Jeg tror tida nå er inne til at myndighetene virkelig ser på saken. Det kan komme en dødsdom nå til uka, men i etterkant av dommen er det tegn på at ting kan bli litt annerledes, sier Edvardsen.


(NTB)


KAN VÆRE HJEMME SNART: Tjostolv Moland og Joshua French, her på vei fra fengselet til rettslokalet i Kisangani. Foto: Tore Meek / Scanpix
KAN VÆRE HJEMME SNART: Tjostolv Moland og Joshua French, her på vei fra fengselet til rettslokalet i Kisangani. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media