BUDSJETTAVTALEN

Tror Frp-grasrota er fornøyde

- Jeg har vært opptatt av å ha gode forankringer i partiet underveis, sier Siv Jensen. 

KREVENDE: Finansminister Siv Jensen frykter ikke opprør i Frp etter budsjettavtalen med KrF og Venstre, der partilederen måtte inngå krevende kompromisser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KREVENDE: Finansminister Siv Jensen frykter ikke opprør i Frp etter budsjettavtalen med KrF og Venstre, der partilederen måtte inngå krevende kompromisser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Engangsavgiften for bil økes med over 300 milloner kroner, samtidig som det innføres en panteordning for campingvogner, motorsykler og gamle varebiler tilsvarende samme sum.

Måtte gi

Partileder Siv Jensen tror ikke at Frp-organisasjonen vil ha problemer med innholdet i budsjettavtalen.

- Jeg har vært opptatt av å ha gode forankringer i partiet underveis. Forhandlingene har vært vanskelige, der Frp selvsagt også har måttet gi for å få gjennomslag for saker som er viktige for oss, sier Siv Jensen.

Miljøvennlige biler

Hun mener det alltid vil være ting i et budsjett som man er mindre fornøyd med.

- Men jeg tror nok at våre velgere vil se at jeg har holdt det jeg har sagt hele tiden at bilpakken ligger fast. De endringene vi har gjort i engangsavgiften bidrar jo til en raskere utskifting av bilparken. Vi har for gammel bilpark, men utskiftingen er i full gang, raskere enn på mange år. At vi nå gjør nye omdreininger er bra, fordi det blir billigere å kjøpe nye miljøvennlige biler, sier Frp-lederen.

Blåser i opposisjonen

- Opposisjonen har påpekt at samarbeidet mellom regjeringen og Venstre/KrF er skjørt?

- Jeg er ikke så opptatt av hva opposisjonen mener. Det som er viktig nå er at landet får et budsjett før jul som sikrer trygge arbeidsplasser neste år, som sikrer et godt helsebudsjett, til skolene, til kommunene, til samferdselssektoren. Det er jeg mye mer opptatt av enn at opposisjonen ikke får det spillet de hadde håpet på.

Lyktes så langt

- Men ser du for deg at dere fire kan fortsette regjeringssamarbeidet etter stortingsvalget?

- Nå har vi først og fremst lykkes med å få på plass en budsjettavtale i dag. Det er jeg veldig godt fornøyd. Så skal vi ha et valg, så vi får komme tilbake til spørsmålet når vi nærmer oss det. Vi har lyktes i vårt samarbeid så langt. Det er krevende, med vanskelige saker som kommer opp. Så langt har vi fått det til, sier Siv Jensen.

Strakk seg lengre

- Har du de siste dagene tenkt at dere ikke ville bli enige?

- Forhandlinger er alltid tøft, men det handler om å holde ut. Jeg har hele tiden sagt at vi har strukket oss og er villige til å strekke oss lengre for å finne en løsning, sier Frp-lederen.