«Grønne» avgifter:

Tror Frp kan gå ut av regjering på bensinavgiften: - De er i sjelen et opprørsk parti

Venstre og Frps prinsippsaker kan felle regjeringen, mener ekspert. 

BUDSJETT: Trine Skei Grande (V) og Siv Jensen (Frp) på Stortinget. Deres viktigste saker kan føre til at regjeringen kan falle, sier ekspert. Foto: NTB Scanpix
BUDSJETT: Trine Skei Grande (V) og Siv Jensen (Frp) på Stortinget. Deres viktigste saker kan føre til at regjeringen kan falle, sier ekspert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regjeringen vil øke bensin- og dieselprisene, men vil kutte både bompenger, årsavgift, og blant annet øke pendlerfradraget.

Alt for dårlig, mener Venstre.

De mener forslaget er stikk i strid med hensikten med grønt skatteskifte, fordi lettelsene premierer bilkjøring og dermed ikke bidrar til å forsterke klimaforliket.

- Det er beklagelig at regjeringen ikke følger opp avtalen fra ett år siden, sa Venstres Terje Breivik under en pressekonferanse fredag.

Viktig sak

Beate Nossum, leder av kommunikasjonsbyrået Footprint, tror at avgiftssaken er så viktig for Venstre og Fremskrittspartiet, at regjeringssamarbeidet kan stå for fall.

- Dette er en sak som er så viktig for både Venstre og Frp, at det kan rokke ved selve grunnmuren i regjeringssamarbeidet, sier Nossum til Dagbladet.

Å ikke øke bilavgiftene er for Fremskrittspartiet blant deres aller viktigste saker, mens Venstre ønsker derimot grønn skattelegging.

- Disse sakene er særlig viktig for Frp og Venstre. Ingen av dem tåler nederlag her uten at det går utover troverdigheten deres i viktige velgergrupper. Derfor kan selve regjeringskonstellasjonen stå på spill for begge partiene i denne saken, sier Nossum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer