Tror FSB sto bak forgiftning

Britisk etterretning mener det tidligere KGB forgiftet Litvinenko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk etterretning er overbevist om at det russiske sikkerhetspolitiet FSB sto bak forgiftningene av eksagenten Alexsander Litvinenko, skriver avisen The Times.

Bare FSB kan ha hatt tilgang på tilstrekkelige mengder av det radioaktive stoffet polonium-210, sier anonyme etterretningskilder til avisen. Kildene ser også andre spor som peker mot FSB, og tror det de karakteriserer som en svært sofistikert operasjon kan ha blitt utført av tidligere FSB-agenter.

- Vi vet hvordan FSB opererer i utlandet. Basert på omstendighetene omkring Litvinenkos død, er FSB den fremste mistenkte, sier en kilde til The Times.

Britiske etterforskere kom i går kveld til Moskva der de skal etterforske omstendighetene omkring Litvinenkos død. En talsmann for den britiske ambassaden sa at politifolkene ville bli så lenge som nødvendig.

Den russiske riksadvokaten Jurji Tsjajka har sagt seg villig til å hjelpe britene som kommer til Moskva med deres etterforskning av Litvinenko-saken. Men det må skje innen rammen av russisk lov og gjeldende britiskrussiske avtaler, understreket Tsjajkas kontor i går.

(NTB)

FSB ANSVARLIG: - Vi vet hvordan FSB opererer i utlandet, sier britisk etterretning. De mener det tidligere KGB står bak forgiftningen. Foto: AP/Scanpix
FSB ANSVARLIG: - Vi vet hvordan FSB opererer i utlandet, sier britisk etterretning. De mener det tidligere KGB står bak forgiftningen. Foto: AP/Scanpix Vis mer