Tror Gilani-slektning sto bak valgfusket

Nær slektning sto bak valgfusket i Drammen, tror politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror en nær slektning av Ap-politiker Yousuf Gilani (34) står bak valgfusket i Drammen, skriver NTB.

Det skal være politiets viktigste spor når etterforskningen av saken nå går mot slutten.

- Jeg kan bekrefte at vi har slektninger av Gilani nevnt i saken. Det er navn som er fremkommet i avhør, sier stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon til VG.

- Jeg tar dette med knusende ro. Jeg er hundre prosent uskyldig og jeg ser fram til politiets videre etterforskning av saken, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Han er oppgitt over at politiet gjentatte ganger nevner slektningene hans til media.

- Ingen av dem er kalt inn til avhør eller møte med politiet. Det kan dermed virke som politiet driver etterforskning gjennom media, sier Gilani, som sier at han ikke ønsker å komme med flere uttalelser om saken før den er ferdig etterforsket.

Politiet har i løpet av etterforskningen avhørt en rekke vitner, og flere av disse har fortalt om hvordan rusmisbrukere ble betalt for å stemme på Arbeiderpartiet og Yousuf Gilani. Det skriver NTB.

Ap-politikeren har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener seg utsatt for et komplott. Han har i den forbindelse anmeldt tre personer som han hevder står bak. Men etter at politiet har avhørt disse, fester de liten lit til denne teorien.

Politiet har ennå ikke avhørt slektninger av Gilani. Ifølge VG vil disse bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene. Familiemedlemmet som mistanken er rettet mot, skal befinne seg på jobb et annet sted i landet.

HEVDER SIN USKYLD: Ap-politiker Yousuf Gilani har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener seg utsatt for et komplott. Han har i den forbindelse anmeldt tre personer som han hevder står bak. Men etter at politiet har avhørt disse, fester de liten lit til denne teorien. Foto: TORBJØRN GRØNNING
HEVDER SIN USKYLD: Ap-politiker Yousuf Gilani har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener seg utsatt for et komplott. Han har i den forbindelse anmeldt tre personer som han hevder står bak. Men etter at politiet har avhørt disse, fester de liten lit til denne teorien. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Fra før har politiet siktet en mann i 30-årene i valgfusksaken. Mannen er ikke siktet for å ha kjøpt stemmer, men for å ha kommet med trusler mot en person.