12 DREPT: Politifolk bevokter baren der 12 mennesker ble drept i et granatangrep. Politiet tror al-Shabaab står bak. Foto: AP/Khalil Senosi/Scanpix
12 DREPT: Politifolk bevokter baren der 12 mennesker ble drept i et granatangrep. Politiet tror al-Shabaab står bak. Foto: AP/Khalil Senosi/ScanpixVis mer

Tror granatangrep mot bar var hevn fra al-Shabaab

12 drept i granatangrep i Nairobi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyansk politi mistenker at personer knyttet til den somaliske opprørsgruppa al-Shabaab står bak et angrep mot en bar i Nairobi natt til mandag.

Minst tolv mennesker ble skadd da en granat ble kastet inn på utestedet i sentrum av Kenyas hovedstad, opplyser politiet.

For få dager siden truet den ytterliggående somaliske gruppa al-Shabaab med å angripe mål i Kenya, og nå bekrefter politiet at angrepet settes i sammenheng med disse truslene.

Årsaken til truslene er at kenyanske styrker nylig krysset grensen til Somalia for å jakte på somaliske opprørere som mistenkes for å stå bak flere kidnappinger av vestlige kvinner i Kenya.

Ingen ble drept i angrepet mot baren i Nairobi, men to av de sårede fikk alvorlige skader i henholdsvis beinet og ansiktet. De fleste har lettere hodeskader, ifølge en lege.

Mannen som kastet granaten, kom til baren like etter klokka 3. Han kastet granaten og flyktet så fra åstedet, opplyser et øyenvitne til en lokal radiostasjon.

USAs ambassade i Kenya har advart mot at nattklubber kan bli et mål for terrorangrep utført av al-Shabaab.

(NTB)

OPPGITT: Bareier Charles Mwaura betrakter serveringsstedet etter granatangrepet. Foto: AP/Khalil Senosi/Scanpix
OPPGITT: Bareier Charles Mwaura betrakter serveringsstedet etter granatangrepet. Foto: AP/Khalil Senosi/Scanpix Vis mer