Tror Gry ligger i Trommedalen

Politiet setter nå alt inn på å finne liket av Gry Hosein som de mener ble drept av sin mann og fraktet til Trommedalen 7 kilometer utenfor Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Skien tror Gamal Hosein fraktet liket av sin kone fra Faresgrillen i Skien til Trommedalen utenfor byen en gang før klokken 16 lørdag 13. januar.

Politiet er spesielt interessert i observasjonene til fire personer som har sett en rød stasjonsvogn i Trommedalsområdet lørdagen Gry Hosein (28) forsvant. To av de fire har sett en rød stasjonsvogn, som kan ha vært bilen til drapssiktede Gamal Hosein (35), stå øverst i Trommedalen ved Geiteryggen flyplass, nærmere sju kilometer fra Skien sentrum.

Et tredje vitne har sett en rød stasjonsvogn stå ved inngangen til et grustak i Trommedalen, og et fjerde vitne har sett en slik bil i krysset Trommedalsveien/Voldsveien.

Onsdag var det kommet inn over 20 tips om en rød stasjonsvogn som skal være sett i Skiensområdet i perioden lørdag formiddag 13. januar til søndag formiddag dagen etter. Etterforskerne skal nå analysere alle tipsene nærmere.

Utvider søket

En hundepatrulje har i tre dager lett etter spor av Gry i det aktuelle området øverst i Trommedalen, men uten resultat. Politiet i Skien har fått spesialtrente hunder fra politiet i Oslo og Asker og Bærum som nå brukes i letingen. Hundene er opplært til å finne døde mennesker. Forsvaret har tilbudt politiet å bruke noen av Forsvarets hunder, men politiet har ennå ikke tatt stilling til tilbudet.

Politiet utelukker ikke at søkene etter Gry kan bli utvidet til andre områder hvor det er sett en rød bil som kan tilhøre Gamal Hosein.

- Umulig å tiltale

Etterforskerne i Skien vil ikke svare på om det etter hvert begynner å bli en mare for dem at de ikke har funnet Gry Hosein og at de heller ikke har noen tilståelse og trolig ingen tekniske bevis i saken.

Slik situasjonen er nå, vil det være umulig å ta ut tiltale mot Grys drapssiktede ektemann Gamal Hosein. Det mener den siktedes forsvarer, advokat Jan Erik Granmo.

- Politiet vil aldri kunne ta ut noen tiltale på det grunnlaget de har nå. Det politiet har lagt fram av bevis i saken holder ikke engang til å varetektsfengsle min klient, sier Granmo til NTB.

Politiet vil ikke kommentere spørsmålet om en eventuell tiltale, men sier at målet er å finne Gry.

- Vi setter alle krefter inn på å gjøre et funn snart, sier politiadvokat Jon H. Borgen.

Seks etterforskere fra Kripos bistår i etterforskningen av det som politiet mener er en drapssak. Onsdag kom en av Kripos mest erfarne etterforskere, politiførstebetjent Olaf Seljesæter, tilbake til Skien for å bistå politiet.

Spørsmålet om Gamal Hosein skal varetektsfengsles vil bli avgjort av Agder lagmannsrett torsdag. Den siktede var inne til nye avhør onsdag ettermiddag uten at forsvareren var til stede.

- Hvis ikke politiet har gjort nye funn, skjønner ikke jeg hva de skal få ut av et nytt avhør med min klient, sa Granmo like før den siktede gikk til avhør.

(NTB)