Tror gutt (10) døde av uttørring og avmagring, veide bare 14,8 kilo

Den endelige obduksjonsrapporten er klar.

10-ÅRING DØDE:  En ti år gammel gutt ble funnet død i Oslo 27. august i år. Utgangsdøren der gutten (innfelt) bodde var i en tid plombert. Den endelige obduksjonsrapporten er nå klar, og viser at gutten trolig døde av uttørring og avmagring. Foto: Privat / Marius Husebø-Evensen, Dagbladet.
10-ÅRING DØDE: En ti år gammel gutt ble funnet død i Oslo 27. august i år. Utgangsdøren der gutten (innfelt) bodde var i en tid plombert. Den endelige obduksjonsrapporten er nå klar, og viser at gutten trolig døde av uttørring og avmagring. Foto: Privat / Marius Husebø-Evensen, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo politidistrikt har i ettermiddag mottatt den endelige obduksjonsrapporten av tiåringen som ble funnet død i Oslo 27. august i år.

- Det fremgår av rapporten at det er rimelig å anta at døden skyldes uttørring og avmagring. Gutten veide 14,8 kilo og var 131,5 cm lang, skriver politiet i en pressemelding.

Gutten gikk på 5. trinn på en skole i Oslo, men tiåringen møtte aldri opp til skolestart etter sommerferien i august år.

- Ingen sikker dødsårsak Obduksjonsrapporten påviser ikke en sikker dødsårsak, men sier at «basert på obduksjonsfunn og analysefunn er det rimelig å anta at døden skyldes uttørring og avmagring».

Den påpeker at også nedkjøling kan ha spilt en rolle.

- Ved avmagring kan nedkjøling forekomme ved romtemperatur til tross for påkledning, heter det i rapporten.

Politiet sier at deres etterforskning nå nærmer seg slutten.

- Vi har avhørt en rekke voksne og barn i guttens nærmiljø, herunder lærere, helsepersonell, familie og naboer, skriver politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer