Tror han blandet menneskerester i grisekjøtt

Kanadisk politi utvider etterforskningen mot grisebonden Robert William Pickton (54), som er mistenkt for å ha drept 31 kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pickton ble arrestert i Vancouver i februar 2002, siktet for å ha drept to kvinner. Politiet hadde allerede da mistanker om at grisebonden kunne ha drept langt flere. Mannen er i dag mistenkt for å ha tatt livet av 31 kvinner, for det meste narkomane og prostituerte.

Ikke bevist

I går ble det kjent at kanadiske helsemyndigheter frykter grisebonden kan ha blandet inn menneskerester i grisekjøttet som er blitt produsert på gården.

- Vi kan ikke utelukke at det har skjedd, selv om det ikke er bevist at det har skjedd, sier helsemynidghetenes representant, Dr. Perry Kendall, ifølge avisa The Globe and Mail.

Politiet har funnet DNA-spor etter 22 kvinner på gården til Pickton, som ligger øst i Vancouver. Gården er ikke et kommersielt foretak, og kjøttet er kun distribuert til familie og venner.

Pårørende i sjokk

Nyheten kommer som et sjokk på pårørende etter de savnede kvinnene.

- Det er grusom, sier Lynn Frey, mor til Marnie Frey, som er blant de 22 politiet har funnet DNA-spor etter på gården.

- Jeg er sjokkert og bekymret for hvordan familiene reagerer og for at de får høre om dette gjennom media, sier Ernie Crey, bror til Dawn Crey, som er savnet.

Han er kritisk til at politiet ikke har tatt affære og fortalt pårørende om utviklingen, noe politiet hadde planer om å gjøre.

- Vi ønsket å si dette til hver og en av familiemedlemmene til de savnede kvinnene. Slik ble det ikke, nyheten ble lekket, sa polititalsmann Sheila Sullivan på en pressekonferanse i går.

Politiet i landet har også tidligere måttet tåle kritikk fra pårørende. Enkelte av de savnede kvinnenes slektninger har tidligere hevder at det faktum at de fleste av de savnede var narkomane og prostituerte, førte til at politiet ikke gjorde grundig nok arbeid i starten av etterforskningen.

STENGT: Det er strengt forbudt å gå inn på gården til Pickton. Kanadiske helsemyndigheter tror grisebonden har blandet menneskekjøtt i grisekjøttet. Foto: REUTERS/SCANPIX
SAVNET: Fire av kvinnene som er savnet, og som politiet tror Pickton har drept. Foto: REUTERS/SCANPIX
BONDEN: Robert William Pickton (54) er mistenkt for å ha drept 31 kvinner. Foto: AP/SCANPIX