Tror han blandet menneskerester i grisekjøtt

Kanadisk politi utvider etterforskningen mot grisebonden Robert William Pickton (54), som er mistenkt for å ha drept 31 kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pickton ble arrestert i Vancouver i februar 2002, siktet for å ha drept to kvinner. Politiet hadde allerede da mistanker om at grisebonden kunne ha drept langt flere. Mannen er i dag mistenkt for å ha tatt livet av 31 kvinner, for det meste narkomane og prostituerte.

Ikke bevist

I går ble det kjent at kanadiske helsemyndigheter frykter grisebonden kan ha blandet inn menneskerester i grisekjøttet som er blitt produsert på gården.

- Vi kan ikke utelukke at det har skjedd, selv om det ikke er bevist at det har skjedd, sier helsemynidghetenes representant, Dr. Perry Kendall, ifølge avisa The Globe and Mail.

Politiet har funnet DNA-spor etter 22 kvinner på gården til Pickton, som ligger øst i Vancouver. Gården er ikke et kommersielt foretak, og kjøttet er kun distribuert til familie og venner.

Pårørende i sjokk

Nyheten kommer som et sjokk på pårørende etter de savnede kvinnene.

- Det er grusom, sier Lynn Frey, mor til Marnie Frey, som er blant de 22 politiet har funnet DNA-spor etter på gården.

- Jeg er sjokkert og bekymret for hvordan familiene reagerer og for at de får høre om dette gjennom media, sier Ernie Crey, bror til Dawn Crey, som er savnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer