Tror han ble banket opp fordi han er Faiza-siktet

Mannen (28) som skal ha bestilt drapet på Faiza Ashraf ble banket opp i fengsel.

DREPT: Faiza Ashraf ble bortført fra en bussholdeplass i Bærum 3. februar. først etter tre ukers leting ble hun funnet. Foto: Privat
DREPT: Faiza Ashraf ble bortført fra en bussholdeplass i Bærum 3. februar. først etter tre ukers leting ble hun funnet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 28 år gamle norskpakistanske drosjesjåføren har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet og siktet for å ha bestilt bortføringen og drapet på Faiza Ashraf (26) i Bærum i februar i år.

Den 23. mars i år ble han banket opp i luftegården der han satt i varetekt. Rettsssaken mot en mann tiltalt for volden, startet i Oslo tingrett i dag.

Selv forklarte 28-åringen at han ble banket opp nettopp på grunn av siktelsen i Faiza-saken. Det har lenge vært kjent at det har vært et voldsomt sinne mot 28-åringen blant mange norskpakistanere, også folk som ikke kjente den drepte personlig.

Da 26-åringen ble funnet drept 24. februar, tok flere personer kontakt med Dagbladet og refererte til påståtte hevnplaner fra kriminelle norskpakistanske miljøer i Oslo.

28-åringen selv tror angrepet mot ham skjedde på oppdrag fra noen andre enn tiltalte. Mannen forklarte i dag at han ikke hadde noen forutgående konflikt med angriperen, men at det nylig hadde blitt kjent i fengselet i hvilken sak han var involvert.

- Vi hadde ikke noe uoppgjort, sa 28-åringen om mannen som skal ha slått ham.

Rett etter isolasjonsløslatelse Fornærmede lanserte en teori om at broren til en av de andre innsatte på avdelingen var en bekjent av drepte Faiza Ashraf, og at det var derfor han ble banket opp.

- Det er på grunn av saken jeg sitter for, forklarte han.

Knust tann, blåveis og neseblod 28-åringen hadde få dager før angrepet sluppet ut fra isolasjon. De innsatte var på vei inn fra luftegården, på en inngjerdet gangbro, da  overfallet skjedde.

- Han hadde gått inn før meg og sto og ventet i et hjørne. Med en gang jeg skulle passere, tok han fart med hele kroppen og slo meg med knyttneven i ansiktet, forklarte 28-åringen i retten i dag.

Ifølge ham selv ble den ene tanna knust. Han fikk også en blåveis og blødde neseblod. Han mener slaget var så hardt at tiltalte må ha hatt en lighter i knyttneven.

23-åringen som står tiltalt, erkjente ikke straffskyld i retten.

Fra før av er Håvard Nyfløt siktet for drapet av Ashraf. Han har erkjent at han bortførte 26-åringen på oppdrag for 28-åringen.