Tror han drepte Marianne

Den 25 år gamle omsorgsarbeideren har innsett at det må være han som drepte Marianne Våge (29) i Haugesund natt til 9. april i fjor. Saken startet i Haugesund byrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten legger denne uka fram sterke beviser mot 25-åringen. Mannens blod og fingeravtrykk lå igjen på drapsstedet, og DNA-prøver har vist at skoene hans var tilsølt med Marianne Våges blod.

Likevel erklærte 25-åringen seg ikke skyldig da drapssaken mot ham startet i dag, fordi han ikke kan huske noe av det som skjedde aprilnatta i fjor. Mannens angivelige hukommelsestap blir et sentralt punkt i straffesaken.

- Den mest naturlige forklaringen er at jeg drepte Marianne Våge, sa tiltalte i retten i dag, ifølge NRK Rogaland.

Ifølge tiltalen skal 25-åringen ha drept Marianne Våge for å skjule en voldtekt.

Den 29 år gamle tobarnsmoren ble drept i hjemmet sitt. Den tiltalte 25-åringen bodde i nabohuset i Grutlefeltet nord for Haugesund sentrum. Han ble pågrepet to måneder etter drapet, men har hele tiden nektet skyld.

Ifølge tiltalen døde Marianne Våge av ti knivstikk i hodet og i ryggen. To av stikkene traff hjertet og lungen, mens resten av knivstikkene ble påført hodet.

Det er satt av en uke til rettsforhandlingene i Haugesund byrett. Advokatene John Christian Elden og Arne Vikse forsvarer 25-åringen, mens statsadvokat Tormod Haugnes er aktor i saken. Herredsrettsdommer Tine Odland administrerer retten.

DREPT AV NABO? Her bæres liket av Marianne Våge ut av hjemmet hennes i Haugesund.Foto: SCANPIX