- Tror han er Gud

BODØ (Dagbladet): - Han tror han er Gud, gråt Taru Amin i retten og pekte med en dirrende finger bort på mannen som hun mener i praksis drepte hennes datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til Hetal Amin tok i går et voldsomt og følelsesladet oppgjør med Mats Storvik, som er tiltalt for medvirkning til datterens selvmord.

- Hadde det ikke vært for Taru Amins utrettelige innsats, ville Mats Storvik aldri ha sittet på tiltalebenken i Salten herredsrett, sier hennes bistandsadvokat Harald Stabell.

I går ga hun retten et flere timer langt, harmdirrende og gråtfylt vitnemål. Taru mener Storvik i praksis drepte Hetal.

Aktor, statsadvokat Jenny Pedersen, berømmer moras arbeid. Hun bekrefter også at påtalemyndigheten har vurdert en grovere tiltale, men legger til:

- Det har av bevismessige grunner aldri vært aktuelt å utferdige tiltalte for drap.

Brøt sammen

Med smerte og raseri inntok Taru Amin vitneboksen. Hun brøt sammen flere ganger.

- Jeg ga Hetal liv for 24 år siden i Bombay. Sykepleierne kjempet lenge for å få det lille spedbarnet til å begynne å puste. De klarte det, og Hetal levde opp. Og der satt han , på et hotellrom i Amsterdam 21 år seinere, og tok livet fra henne. Fulgte med til pusten stilnet. Han hjalp henne ikke, han foretok seg ingen ting. Han tror han gjorde noe stort. Han tror han er Gud, sa Taru Amin mens tårene rant.

Lovet barnebarn

Taru Amin tviler sterkt på at Hetal Amin visste hun skulle dø kort etter, da hun ringte hjem ved 18-tida torsdag 22. januar 1998.

- Vi diskuterte detaljer vedrørende hjemreisen til Bodø som skulle starte dagen etter. Hun ville helst ta toget direkte hjem. Dessuten ba hun meg sette inn en tusenlapp på kontoen, siden det var dyrere å reise med tog i helgene. Ingenting ved samtalen indikerte selvmordstanker, sa mora.

- Vi ringtes nesten daglig under interrailturen. Hetal spøkte mye, og lovte å skaffe meg mange barnebarn.

Klokka 18 dagen etter ble Taru og mannen igjen oppringt. Denne gang av Storvik.

- Han var på flyplassen i Amsterdam, og sa: «Hetal er død.» Han gjentok bare dette, sa Taru Amin i retten.

To dager seinere satt Mats i sofaen hjemme hos familien Amin og løy om Hetals død.

- Han sa de hadde spist sammen på hotellrommet i 23-tida. Så hadde han lest en historie for henne til hun sovnet. Da han våknet klokka 11.30 fant han Hetal død, og ante ikke hva som hadde skjedd.

Fattet mistanke

Tre måneder seinere, da hun fant ut at det var ringt fra Hetals telefon hele dødsnatta, fattet Taru Amin mistanke.

- Det var ringt helt fram til kvart på fem om morgenen. Jeg var sikker på at Hetal hadde brukt den, for nummeret til ei venninne i Bodø, som Mats ikke kjente, gikk igjen. Jeg ringte Mats og spurte når Hetal døde. Han svarte at det hadde skjedd ved 10-tida. Jeg spurte hvordan han kunne vite det, han som sov til 11.30. Da innrømmet han at han hadde vært til stede og våken hele tida, og at det var han som hadde ringt Hetals venninne. Mens Hetal var døende, diskuterte Mats med Hetals venninne hvordan han skulle slippe unna juridisk.

FØLELSESLADD: Taru Amin brøt sammen flere ganger under sitt vitnemål i Salten herredsrett i går. Her trøstes hun av sin bistandsavdokat Harald Stabell.