- Tror han har forvoldt stefarens død

Kim Andreas Kristiansen (23) erkjenner langt på vei de faktiske forholdene, opplyser hans forsvarer.

AVHØRT I DAG: Kim Andreas Kristiansen har i dag forklart seg fritt for politiet på Lillehammer. Ifølge forsvarer Geir Lippestad er Kristiansen preget, sliten, men i fysisk god form.  
Foto: Politiet / NTB scanpix
AVHØRT I DAG: Kim Andreas Kristiansen har i dag forklart seg fritt for politiet på Lillehammer. Ifølge forsvarer Geir Lippestad er Kristiansen preget, sliten, men i fysisk god form. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) tror han har begått drapet på sin stefar, Bjarte Hansen (58), som ble funnet drept i et bål den 16. august i Øyer.

Det forteller 23-åringens forsvarer, Geir Lippestad, til Dagbladet.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men sier at han var til stede i boligen drapet skjedde i, sier Lippestad, som tidligere i dag uttalte til NRK at Kristiansen sier han ikke skjønner at noen andre kan ha begått drapet.

- Tror han selv at det er han som har begått det?

- Ja. Han svarer ja på spørsmål når det gjelder de faktiske forhold rundt drapet. Han tror han har forvoldt stefarens død, sier Lippestad til Dagbladet.

- Husker noe - Han erkjenner langt på vei de faktiske forholdene, men det er alt for tidlig å ta stilling til skyldspørsmålet. Siktelsen er generelt formulert, og det er fortsatt viktige ting som må avklares før jeg kan gi ham råd, fortsetter forsvareren.

Ifølge Lippestad sier klienten at han husker noe fra det som skjedde i boligen den dagen stefaren ble drept, men at det er mye han ikke husker.

- Har han noen forklaring på for hvorfor det er mye han ikke husker?

- Det har han, men jeg ønsker ikke gå inn på hans forklaring, sier Lippestad.

- Preget I dagens avhør har Kristiansen forklart seg fritt - det vil si uten avbrytelser.

- Forklaringene fortsetter i morgen. Deretter blir det et fengslingsmøte på mandag. Kristiansen virker preget. Han er sliten, men fysisk er han i god form, sier Lippestad.

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) ble utlevert til Norge i går, etter å ha sittet i varetekt i Rotterdam i Nederland i fire dager.

Mandag denne uka meldte 23-åringen seg for politiet i Nederland. Han hadde da vært var etterlyst i flere dager etter at politiet i Gudbrandsdalen fant likrester på et bål i Øyer i Oppland.

Trebarnsfaren Bjarte Hansen (58), som ble funnet drept i bålet den 16. august, var Kristiansens stefar, og de bodde sammen i Kristiansens leilighet i Øyer, like utenfor Lillehammer.

FORSVARER: Advokat Geir Lippestad er forsvarer for 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Geir Lippestad er forsvarer for 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer