Tror han så Orderud-tiltalte drive skytetrening

En mann i 60-årene mener han så Lars Grønnerød og Veronica Orderud drive skytetrening ved Gjersjøen i Follo få uker før drapene på Orderud gård, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som først 30. januar tok kontakt med politiet, var på sykkeltur ved Gjersjøen da han hørte skudd og så tre personer, en kvinne og to menn, stå med ryggen til mens de skjøt mot noe i sjøen. Han tror Lars Grønnerød og Veronica Orderud var to av personene han så.

- Det var de to som var mest aktive, derfor bet jeg meg merke i dem. Tredjemann ved Gjersjøen husker jeg ikke ansikt, hårfrisyre eller klesdrakt på, har vitnet ifølge VG fortalt til politiet.

- Vi vurderer nå å ta inn dette vitnet i bevisoppgaven, opplyser statsadvokat Olav H. Thue.

Politiet skal finne opplysningene troverdige, men skal samtidig mene at mannens forklaring svekkes fordi det er gått så lang tid siden observasjonen og fordi han ikke klarer å tidfeste datoen for skytingen.

Mannen har forklart at han ikke tok kontakt med politiet tidligere fordi han var usikker på om han hadde sett noe av interesse.

Politiet vurderer ifølge VG å starte et søk ved Gjersjøen dersom snøen forsvinner før rettssaken tar til 17. april.

En tom patronhylse kan avklare om våpenet de tre observerte personene skjøt med er et av de to våpnene som ble brukt til å drepe Anne Orderud Paust og hennes foreldre, Kristian og Marie Orderud. (NTB)