Tror han smittet NRK-profil

NRK-profil Lars Os er «etter å alt å dømme» coronasmittet, opplyser han til Dagbladet. - Sikkert smittet av meg, sier TV 2-korrespondent Fredrik Græsvik.

COVID TIL RIBBA: - Jeg naila den. Ha! Synd at den ene gjesten min kom med corona og var blotta for smakssanser, skriver Fredrik Græsvik på sin Instagram-side. Foto: Vidar Ruud / NTB
COVID TIL RIBBA: - Jeg naila den. Ha! Synd at den ene gjesten min kom med corona og var blotta for smakssanser, skriver Fredrik Græsvik på sin Instagram-side. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-korrespondent Fredrik Græsvik opplyser til Dagbladet at han nylig har vært coronasmittet, og at han mener at han kan ha smittet NRKs USA-korrespondent Lars Os.

Os bekrefter selv overfor Dagbladet at han «etter alt å dømme» er coronasmittet - trolig med omikronvarianten.

Natt til andre juledag norsk tid postet NRKs Lars Os et innlegg på sin Instagram-side.

- Ingen betviler at dette var et fantastisk måltid av Fredrik Græsvik. Bare så synd at jeg ikke kunne smake noen ting av ribba. God jul! skriver han, og legge ved emneknaggene #covid_19 og #pandemic.

- Sikkert smittet av meg

Os har tidligere fortalt til Medier24 at han planla å spise julemiddag med blant andre TV 2-korrespondent Fredrik Græsvik.

Græsvik skriver på sin side følgende, under et bilde av årets juleribbe:

- Jeg naila den. Ha! Synd at den ene gjesten min kom med corona og var blotta for smakssanser.

I innlegget har han tagget Os, og lagt ved emneknaggen #covid-19.

Græsvik skriver i en SMS til Dagbladet at han selv akkurat har vært smittet, og at han kom ut av karantene på torsdag.

- Gjesten var NRKs Lars Os, som sikkert ble smittet av meg, skriver han.

Græsvik forteller at han først fikk symptomer tirsdag 14. desember, og mener at han kan ha smittet Os rundt da.

- TOMME TESTHYLLER: - Jeg har bare holdt meg i ro. Hurtigtester finnes ikke i butikkene, alle ville teste seg før jul. Det tar flere dager å få svar, så jeg har bare oppført meg som om jeg er smitta av covid, skriver NRKs Lars Os i en e-post til Dagbladet. Foto: Pricat
- TOMME TESTHYLLER: - Jeg har bare holdt meg i ro. Hurtigtester finnes ikke i butikkene, alle ville teste seg før jul. Det tar flere dager å få svar, så jeg har bare oppført meg som om jeg er smitta av covid, skriver NRKs Lars Os i en e-post til Dagbladet. Foto: Pricat Vis mer

- Etter alt å dømme corona

Os utdyper i en e-post til Dagbladet andre juledag:

- Etter alt å dømme er det nok corona, ja. Jeg oppdaget at smaks- og luktesansen var borte da jeg spiste ribba som Fredrik hadde laget i går kveld, skriver han. På tirsdag testet jeg negativt på en PCR-test, men samme natt så fikk jeg galopperende feber, og ble ganske slapp dagen derpå.

Han har imidlertid ikke testet seg på nytt, grunnet det han beskriver som «enorme køer» på klinikkene i Washington DC.

- Jeg har bare holdt meg i ro. Hurtigtester finnes ikke i butikkene, alle ville teste seg før jul. Det tar flere dager å få svar, så jeg har bare oppført meg som om jeg er smitta av covid.

AKER BRYGGE: Sara (22) ble smittet av omikron etter besøk på Louise Restaurant & Bar. Thomas Tuft (48) filmet det trange dansegulvet. Video: Privat Vis mer

- Sannsynligvis omikron

Os tar imidlertid ikke den potensielle smitten så fryktelig tungt.

- Det er litt kjipt at julematen ikke smaker, men det er ingen krise. Jeg er i fin form. Ingen andre symptomer enn tap av smaks- og luktesans. Så den vil ikke påvirke meg noe i framtida. Jeg får gjort jobben min uansett. Er du symptomfri, så smitter du ikke andre, og kan bevege deg ute blant folk. Men fortsatt bruke munnbind der man må, for eksempel på flyet, skriver han, og avslutter:

- Sannsynligheten for omikron er nok størst, men det finner jeg ut når jeg tar en blodprøve om noen uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer