Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror helseansatte kan ha tiet om sexovergrep

Flere ansatte ved en institusjon i Sør-Trøndelag blir politietterforsket etter at to psykisk utviklingshemmede menn skal ha misbrukt flere barn seksuelt. Politiet mistenker at de visste om overgrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får bekreftet at politiet nå vil se nærmere på de ansattes behandling av saken som nå rulles opp ved en institusjon i Sør-Trøndelag.

Både helsemyndigheter og politiet har mistanke om at de ansatte kan ha visst om hva som skjedde, men ikke har sagt ifra på grunn av taushetsplikten.

De ansatte har plikt til å hindre straffbare forhold.

Statens helsetilsyn leverte for ei uke siden inn anmeldelse for det de mener er alvorlige overgrep mot flere barn. Riksadvokaten vurderte anmeldelsen og bestemte i går at Uttrøndelag politikammer skal etterforske saken.

Ifølge statsadvokat Jan Henrik Dahle skal de antatte overgrepene ha skjedd for en kort tid tilbake. Politiet etterforsker nå to psykisk utviklingshemmede, som mistenkes for å ha misbrukt barn helt ned i fireårsalderen.

- Vi vet foreløpig ikke hvor mange barn som skal ha blitt utsatt for overgrep. Etterforskningen vil nok også gi oss svar på om det virkelig har skjedd overgrep på denne institusjonen, sier Dahle til Dagbladet.

De to mennene skal ha begått overgrepene uavhengig av hverandre. Den eldste av dem blir nå også knyttet til et liknende forhold ved en annen institusjon. Barna skal ha vært pasienter ved samme institusjon. Det er usikkert om de to HVPU-klientene er strafferettslig tilregnelige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media