Minnes: En ansatt i Sveriges Radio setter opp et portrett av utenriksjournalisten Nils Horner før tirsdagens presskonferanse, etter at det ble kjent at Horner ble skutt og drept i Kabul tidligere på dagen. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix
Minnes: En ansatt i Sveriges Radio setter opp et portrett av utenriksjournalisten Nils Horner før tirsdagens presskonferanse, etter at det ble kjent at Horner ble skutt og drept i Kabul tidligere på dagen. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpixVis mer

Tror Horner kan ha blitt lokket i en felle

Den svenske journalisten Nils Horner, som ble drept i Kabul tirsdag, kan ha blitt lokket i en felle, ifølge nye vitneforklaringer til afghansk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisen Expressen som melder at Horner like før han ble drept skal ha blitt lokket mot sine mordere.

Ifølge vitneforklaringen som avisen har fått tak i, skal den 51 år gamle utenriksreporteren samme dag som han ble drept ha vært på jakt etter et telefonnummer til en kokk som jobbet på den libanesiske restauranten Taverna, som i januar ble utsatt for et omfattende angrep der flere mennesker ble drept.

Kokken jobber nå på en libanesisk restaurant like ved, men restauranten var stengt tirsdag da Horner ble drept.

For at journalisten likevel skulle kunne komme i kontakt med kokken for et intervju, gikk Horner inn for å be om hans telefonnummer.

Da journalisten kom ut, sto to menn og ventet på ham. Ifølge de nye vitneforklaringene til politiet gikk mennene bort til Horner og sa at de hadde «et bedre nummer».

Mennene skal deretter ha gått noen få skritt unna med svensken, for så å skyte ham i bakhodet.

Det har tidligere blitt oppgitt at mennene kom bakfra og skjøt Horner uten å snakke med ham.

Ifølge vitnene skal Horner også ha hatt en stor sum kontanter på seg, som gjerningsmennene var interesserte i.

(©NTB)