TILBAKE IGJEN: Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud flyttet i dag tilbake til departmentsbygningen i Akersgata 59.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TILBAKE IGJEN: Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud flyttet i dag tilbake til departmentsbygningen i Akersgata 59. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Tror høyblokka må rives

Rigmor Aasrud første statsråd tilbake på kontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rigmor Aasrud er den første statsråden som er tilbake på sitt ordinære kontor onsdag siden fredagens hendelser. Med seg har hun rundt 20 personer bestående av ledelse og kriseteam.

Trenger 2000 plasser
Fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren synes det både er vemodig og godt å være tilbake. - Jeg er glad for at vi kan gjøre normale ting igjen, men utsikten fra kontoret er en påminnelse om det forferdelige som har skjedd. Utenfor pleier det å myldre av folk. Nå er det folketomt, sier Ap-statsråden. Aasrud er også ansvarlig for regjeringsbyggene, men foreløpig har hun ikke mye ny informasjon å dele. Departementenes behov lyder på 2.000 nye kontorplasser. 13 av 18 departementer har fått nye midlertidige adresser. Flere snart tilbake
Utsiktene ser ikke gode ut for statsministerens høyblokk. - Dette er det fagfolk som må avgjøre, men med mitt blotte øye ser det ikke lovende ut. Vi må nok være forberedt på at den må rives. Statsministerens kontor er midlertidig flyttet til Forsvarsdepartementet. De midlertidige lokalene kan gjelde for noen måneder eller til og med år. Nå må vi ta en ting av gangen. Fortsatt letes det etter savnede i regjeringsbygget, sier hun. Ifølge departementsråd Ingelin Killengreen vil andre departementer som holder til i samme bygning som Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, kunne flytte tilbake til sine lokaler i løpet av et par dager.

(NTB)