Tror hun ble dumpet her

Funnet avkledd bak en trafokiosk i skogen ved Breistein kai i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at vi har gjort funn av en død lyshåret kvinne, sier politiinspektør i Hordaland politidistrikt, Svein Erik Krogstad til Dagbladet.no.

Politiet bekrefter at liket er den savnede Rebbeca Rist (27).

Hun ble funnet avkledd bak en trafokiosk i skogen ved Breistein kai i Åsane, ikke langt fra der hun sist ble sett .

- En nærliggende teori er at noen har kjørt henne hit og dumpet henne bak trafokiosken, sier Krogstad.

Politiet har ikke funnet klær i nærheten av funnstedet.

Dødsårsak ukjent

Det er uklart hva slags skader kvinnekroppen er påført og dermed hvordan kvinnen døde.

- Kriminalteknisk har nettopp begynt å jobbe seg inn i området og vi venter på rettsmedisinsk, sier Krogstad.

 DUMPET: Bak denne trafokiosken er den døde kvinnen funnet. Politi og kriminalteknikere jobber nå på stedet for å sikre spor. MMS Foto: TOR ERIK MATHIESEN
DUMPET: Bak denne trafokiosken er den døde kvinnen funnet. Politi og kriminalteknikere jobber nå på stedet for å sikre spor. MMS Foto: TOR ERIK MATHIESEN Vis mer

Funnet i skogen

Den døde kvinnen ble funnet av søkshunder i forbindelse med et organisert søk i regi av sivilforsvaret i dag.

Ifølge NTB deltok 80 personer i letemannskapet etter den savnede i dag. I går ble det lett med hunder ved Bergen Travpark og på Breistein i Åsane bydel.

Det var her Rebecca Rist sist ble sett da hun forsvant natt til søndag den 3. desember. Politiet opplyser om at dette var årsaken til at de lette akkurat her. Hun ble observert på en bensinstasjon i området der hun var inne og kjøpte sigaretter. Da var hun sammen med en 27-åring i hans bil. Dette forklarte 27-åringen, som er siktet i sake, i sin forklaring.

Søket var en del av et utvidet søk.

- Det var ingenting i avhøret som førte til at vi lette ved Breistein kai, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Svein Bruarøy til Dagbladet.no.

Varetektsfengslet

Påtalemyndighetene har forsøkt å få fengslet 27-åringen med en drapssiktelse, men ettersom Rist ikke var funnet, er han så langt siktet for frihetsberøvelse. 

Tror hun ble dumpet her

27-åringen, som er student, er varetektsfengslet i fire uker - to av dem i fullt isolat. Han har innrømmet overfor politiet at han hadde med seg Rebecca hjem og hadde sex med henne natt til søndag 3. desember, men at hun var forsvunnet da han våknet.

Breistein kai i Bergen</B>