Tror ikke 41-åringen er skyldig

Kjæresten til den avdøde 37-åringen tror ikke eksmannen er skyldig i mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løslatt for mordbrann

- Hun var umistelig

(Dagbladet.no): Ottar Roset var kjæresten til 37 år gamle Irene Johansen som omkom sammen med sønnen Marcus (9) i brannen i Florø natt til fredag. 

Roset reagerte kraftig på trusselmeldingene eksmannen kom med, men han tror ikke den siktede 41-åringen står bak en ildspåsettelse.

- Etter at det har gått noen dager nå og jeg har fått tenkt gjennom ting, så er jeg blitt mer og mer overbevist om at han ikke kan ha gjort det. Jeg kan ikke få meg til å tro at folk kan være så jævlige, sier han til TV 2.

Ingen bevis

Brannen startet i soveromsdelen av huset, og allerede før brannvesenet var kommet fram, var huset nesten overtent.

Eksmannen ble pågrepet bare timer etter brannen. Søndag kveld ble han likevel løslatt, men siktelsen mot ham ble opprettholdt.

Politiet har ingen tekniske bevis eller observasjoner som knytter mannen til brannstedet, og fortsetter etterforskningen for fullt.

- Fordi det er en veldig tragisk og svært alvorlig sak, er det viktig - uansett hva som måtte være årsaken - å komme fram til en entydig brannårsak, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon til TV 2.

Rolig person

En tidligere arbeidskollega av 41-åringen nekter å tro han har gjort det han er sikta for, og karakteriserer ham som en mild og rolig person som ikke lett blir sint.

- Jeg får det ikke til å rime. Han er ikke den typen. Han er en veldig sympatisk mann, sier Edgar Grane, til Firda. De jobbet begge tidligere med pakking av laks i firmaet Skaar Fish i Florø.

BRANT NED: To personer mistet livet da dette huset brant ned i Florø natt til fredag.