Tror ikke drapsoffer ble ranet

Drapet på 46-åring i Trondheim fortsatt et mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 46-åringen som ble drept i Trondheim natt til lørdag ble trolig ikke ranet, mener politiet. Det melder NTB.

De etterlyste i går kveld en to meter høy mann som skal ha blitt sett da han satte seg inn i drapsofferets bil. Mannen har foreløpig status som vitne.

Politiet ønsker også å snakke med sjåføren av en John Deere traktor som kan ha møtt drapsofferet i nærheten av Heimdal natt til lørdag da drapet skjedde.

- Vi trenger hjelp - både fra vitner og andre som kan vite noe for å oppklare denne saken, sier etterforskningsleder Terje Lunde til Dagbladet.

Pressekonferanse i ettermiddag

Politiet i Sør-Trøndelag holder en pressekonferanse om drapet klokka 14.30 i dag. Eterforskningen pågår for fullt for å finne ut hva som skjedde med den norsk-somaliske seksbarnsfaren.

Den drepte, Mahmed Jamal Shirwac, skal tidligere ha havnet i politiets registre for å ha kjørt pirattaxi. Men politiet har ikke funnet grunnlag for å tro at han var offer for et drosjeran.

Etterforskningsleder Terje Lunde sier til Adresseavisen at det ikke finnes klare tegn på at den drepte ble skutt og ranet for penger han måtte ha fått i forbindelse med pirat-taxivirksomhet.

LIKVIDERT: Hvorfor og hvem som drepte seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwacs i Trondheim natt til søndag, er fortsatt en gåte for politiet. Foto: PRIVAT
LIKVIDERT: Hvorfor og hvem som drepte seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwacs i Trondheim natt til søndag, er fortsatt en gåte for politiet. Foto: PRIVAT Vis mer

Motivet er fortsatt helt uvisst, men drapet skal ha hatt preg av å være en ren likvidasjon.

Flere skudd


Shirwac ble funnet drept i bilen sin, en hvit Peugeot 605 1990-modell i Ringvålveien på Heimdal klokken 1.24 natt til lørdag. Han var truffet av flere skudd. Politiet ber vitner som har sett bilen i det aktuelle tidsrommet om å ta kontakt.

Politiet er særlig interessert i å snakke med en mann som ble observert idet han skal ha satt seg inn i Shirwacs bil på Lilletorget ved 1-tiden, altså 24 minutter før drapet ble oppdaget. Mannen beskrives som 2 meter høy, mellom 35 og 40 år, med kraftig kroppsbygning, mørkt hår og muligens en liten bart.

Politiet sier mannen ikke nødvendigvis har noe med selve drapet å gjøre, men at de likevel ønsker kontakt med ham som vitne.


Venter obduksjonsrapport
Shirwac er obdusert, og den foreløpige obduksjonsrapporten blir trolig klar mandag, skriver NTB.

Vitner i nabolaget sier de hørte seks-sju skudd i det aktuelle tidsrommet. Våpenet er ennå ikke funnet, men ut fra funn på stedet mener politiet å vite noe om hva slags våpen som ble brukt.

<B>UNDERSØKER ÅSTEDET:</B> Mahmed Jamal Shirwacs (46) ble funnet skutt og drept i bilen sin på heimdal utenfor Trondheim.