- Tror ikke far våkner igjen

Familien frykter at Thor Heyerdahl (87) ikke kommer til bevissthet igjen. - Vi tror ikke han vil våkne mer, sier eldstesønnen Thor Heyerdahl jr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har ikke vært våken i det hele tatt i dag, og han viser ingen tegn til kommunikasjon, opplyste Heyerdahl jr. til Dagbladet seint i går kveld.

Det er nå tre uker siden den 87 år gamle eventyreren og forskeren plutselig ble syk og kjørt til sykehus i Nord-Italia. På Santa Corona-sykehuset fikk han beskjed om at kreften i hodet hadde spredt seg.

Bestemt

En av det 20. århundrets største eventyrere har nektet å ha legetilsyn på sine siste dager, og han har ikke tatt til seg vått eller tørt den siste uka, forteller eldstesønnen Thor Heyerdahl jr.

Kon-Tiki-mannen har selv bestemt hvordan han ville forlate et langt og begivenhetsrikt liv.

«Jeg er jo så sterk innvendig at dette kan ta tid,» sa 87-åringen da beskjeden kom i påsken om at kreftsykdommen hadde spredt seg.

Familien etterkom til slutt hans ønske om å få komme tilbake til den lille landsbyen Colla Micheri på den italienske rivieraen.

Enorm påkjenning

Den siste uka har vært en enorm påkjenning for familien til Thor Heyerdahl. Siden tirsdag 9. april har Heyerdahl ligget på et rom på den idylliske familieeiendommen Colla Micheri med utsikt til både Middelhavet og de snødekte fjellene i nord. Kona Jacqueline Beer, døtrene Bettina og Marian, og yngstesønnen Bjørn har byttet på å være sammen med ham døgnet rundt.

Eldstesønnen Thor jr. valgte å ta på seg oppgaven å være familiens kontaktperson i Norge i den vanskelige tida. Pågangen fra nasjonale og internasjonale medier, og bekymrede venner og kjente, har vært stor.

- Min far er en offentlig person, og noen måtte ta seg av alle henvendelsene. Det var naturlig at det ble meg, har Thor Heyerdahl jr. tidligere forklart til Dagbladet.

FAR OG SØNN: Thor Heyerdahl sammen med sønnen Thor Heyerdahl jr. på Bygdøy høsten 1999.