- Tror ikke folk er dumme

- Vi har alltid understreket at dette ikke er seriøse meningsmålinger, sier Holmgangs programleder Oddvar Stenstrøm til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg deler ikke frykten for at våre resultater kan gjøre skade, fordi jeg tror ikke folk er så dumme som meningsmålernes frykt indikerer. Jeg har sannsynligvis høyere tanker om våre seere og folk flest enn enkelte akademikere med fine eksamener, sier Stenstrøm indignert.

- Dette er stemningsmålinger, og ikke noe annet enn det avisene gjør når de ber leserne ringe inn for å si sin mening om ulike spørsmål. Hvis man mener at folk ikke skal få si hva de mener med mindre det er en meningsmåling, har vi et samfunn jeg ikke ønsker, sier Holmgang-sjefen.

- Jeg tror vi undervurderer vanlige mennesker. Seerspørmålene er en viktig forbindelse til våre seere. Vi har fått opptil 80000 svartelefoner, og et slik engasjement vil vi ikke kutte ut.

Stenstrøm forteller at svarene ikke alltid blir som man skulle vente, og at de ofte er sammenfallende med resultatene i seriøse meningsmålinger. Dette skjedde blant annet i flere målinger under debatten om kongehusets framtid.

- Det er heller ikke slik at svarprosenten alltid er 90-10, sier programlederen.

- Dette er å sammenligne med avisenes leserbrev. Folk må få ringe og si hva de mener, på linje med ekspertene.

Programmet i morgen er nummer 300 i rekken siden starten i 1992, og slik sett kan Stenstrøm og hans stab feire et aldri så lite jubileum.