Tror ikke Frisvold har kontroll over Forsvaret

Bare 20 prosent av de spurte tror forsvarssjef Sigurd Frisvold har kontroll over Forsvarets virksomhet, viser en fersk meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen er utført av Omnijet for Forsvarets mediesenter, og den ble utført i kjølvannet av at klasebombesaken ble kjent i mediene i slutten av oktober, skriver Klassekampen.

Hele 55 prosent ikke tror at Forsvarssjefen har kontroll på Forsvaret, mot bare 20 prosent som tror han har kontroll. 25 prosent svarer vet ikke.

Samtidig svarer 74 prosent av de spurte at klasebombingen på Hjerkinn har svekket tilliten til Forsvaret i befolkningen. 52 prosent synes Frisvold håndterte saken på en dårlig måte, og 50 prosent tror Forsvarets omdømme er svekket på lang sikt.

- Denne undersøkelsen bekrefter at klasebombesaken er svært uheldig for Forsvaret. Samtidig er det ikke overraskende at folk, så kort tid etter hendelsen, mener dette vil skade, sa brigader Kjell Grandhagen, sjef for informasjonsavdelingen ved Forsvarets overkommando, da tallene forelå 7. november.

Samme dag høstet forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) sterk kritikk i Forsvarskomiteen på Stortinget for klasebombesaken. SVs Kjetil Bjørklund synes det er merkelig at Krohn Devold ikke viste til undersøkelsen da hun ble spurt om Forsvarets omdømme under høringen.

Siden har SV fått brev fra statsråden hvor hun sier hun fortsatt mener omdømmet er godt.

- Når Devold er fornøyd med Forsvarets omdømme selv etter at en så stor andel av befolkningen mener Forsvaret er svekket på lang sikt, må hun ha hatt en helt utrolig tro på Forsvarets omdømme i forkant av dette bråket, sier Bjørklund til Klassekampen.

(NTB)