DREPT: Hilda Feste (98) ble drept i sitt hjem på Os om kvelden første nyttårsdag i dag. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste (98) ble drept i sitt hjem på Os om kvelden første nyttårsdag i dag. Foto: PrivatVis mer

- Tror ikke gutten kan ha drept Hilda Feste (98)

En nær voksenkontakt for den drapstiltalte ungdommen fra Os vil ikke tro at 19-åringen er gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): En 43 år gammel mann som har vært en pappaperson og støttende voksenperson for tiltalte forklarer i Nordhordland tingrett i dag at han ikke kan tro at det er 19-åringen som har voldtatt og drept Hilda Feste.

- Han har aldri klart å holde noe hemmelig for meg over lang tid. Han kan ikke huske det om det er han som har gjort det, men dette er så langt borte fra den gutten jeg kjenner at jeg ikke tror han kunne gjøre noe slikt, sier vitnet.

Han kjente til at det hadde vært noe drikking i miljøet der 19-åringen holdt seg.

- Han har fortalt meg at han har hatt blackout flere ganger etter drikking. Vi har snakket om det, og jeg vet at han har angret på noe som har skjedd når han har drukket. Han prøver å framstå litt tøffere enn det han har vært. Det har vært noe snakk om slåsskamper, men jeg tror det har vært mest snakk.

- Merkelig samtale
Vitnet hadde lite kontakt med tiltalte den siste måneden før drapet på Hilda Feste.

- Jeg hadde en samtale med han rett før han forlot kameraten 1. januar. Det var en merkelig samtale, og jeg hørte at det var noe feil.
Det var etter at hans mor hadde ringt meg. Vi hadde en avtale om at hun skulle ringe meg dersom det oppstod problemer. Hun mente han var sur og spurte om jeg kunne prøve å få kontakt med gutten. Jeg fikk kontakt og forstod at det var noe galt. Jeg presset han litt og han begynte å hulke. Han sa han måtte snakke med meg seinere.

Aktor og statsadvokat Gert Johan Kjelby ville vite mer om kontakten drapsdagen.

- God kontakt
- Moren var ikke direkte redd, men mente at vi kunne unngå krangling hvis jeg var tilstede når han kom hjem. Moren og sønnen forstod ikke hverandre i alt og ett. Hun skulle ringe meg dersom hun følte seg truet. Jeg var i en slags beredskap med telefon. Hun hadde vært i en situasjon da hun måtte ringe politiet en gang tidligere, men det tok så lang tid at hun ville ha meg i beredskap. Jeg hadde god kontakt med gutten, sier vitnet.

Han fikk en sms fra moren til tiltalte klokka 22.20 om at han hadde kommet hjem og at hun trodde han hadde sovnet.

- Han har fortalt meg at han kan være sint, men jeg har aldri opplevd han sint eller vanskelig.

Da vitnet hørte nyheten om at en 18-åringen var pågrepet og siktet for drapet på Hilda Feste satt han ved sin PC og sjekket om tiltalte var på Facebook. Han fant da at gutten var pålogget og regnet med at det ikke kunne være han. Få minutter etterpå ringe moren til gutten og fortalte at sønnen var hentet av politiet.

- Hun sa at det ikke kunne være sønnen, fordi han hadde kommet hjem før drapet skjedde. Hun hadde sett på nyheter på TV da gutten kom hjem, forklarer vitnet.

ÅSTED: 19-åringen er tiltalt for voldtekt og drap i denne boligen. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ÅSTED: 19-åringen er tiltalt for voldtekt og drap i denne boligen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer