Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tror ikke hun er i live

Politiet regner det nå for lite sannsynlig at tobarnsmor Reidun Hardang Natadal (39) fra Notodden blir funnet i live. Politiet avslutter det organiserte søket i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN (Dagbladet): En SMS sendt fra hennes mobiltelefon til kjærestens mobil klokka 04.50 søndag morgen, er det siste sporet politiet har etter den forsvunne kvinnen fra Notodden.

- Vi kan selvsagt ikke slå fast med hundre prosents sikkerhet at det var hun som sendte meldingen, opplyser politioverbetjent Jan Henrik Henriksen på Notodden.

I går fikk etterforskerne utskrift av trafikken til og fra Natadals mobiltelefon de aktuelle dagene. Først i dag er utskriftene fra hennes fasttelefon i leiligheten ved sykehuset på Notodden klare.

Politioverbetjent Henriksen opplyser at det er registrert trafikk på mobilen hennes etter lørdag ettermiddag. Men han nekter konsekvent å uttale seg om hvem som har ringt, og i hvilket omfang.

- Det er mye vi skal sjekke rundt telefonbruken, sier Henriksen til Dagbladet, uten at han vil gå nærmere inn på hva.

Avslutter søkene

Hundre personer fra Røde Kors, politiet og Sivilforsvaret søkte forgjeves etter den savnede i går. Hundesøk med utgangspunkt i kvinnens leilighet har heller ikke ført fram. På informert hold får Dagbladet opplyst at det kan bety at hun kanskje har forlatt leiligheten i en bil. Har det skjedd, var det ikke i hennes egen. Den står ved huset, og inne ligger lommebok og bankkort. Hun låste døra før hun forsvant.

I dag har Hovedredningssentralen besluttet at det organiserte søket skal avsluttes.

Politioverbetjent Henriksen innrømmer at det nå blir regnet for lite sannsynlig at tobarnsmoren blir funnet i live.

- Det handler om økonomi og ressurser. Det er tøft for oss og for familien. Vi har forberedt dem på at den dagen ville komme.

- Forsterkninger

Men samme dag som den offisielle letingen stopper, trår familie, kolleger og venner av Reidun til.

- De pårørende har en hærskare av folk som vil stille opp. De skal få hjelp til å organisere dette, blant annet med kontaktpersoner i Røde Kors, sier Jan Henrik Henriksen.

Familiens trøst er at den taktiske etterforskningen trappes opp. Notodden-politiet har fått forsterkninger fra politieksperter i Skien.

Politiet vurderer fortløpende å be om assistanse fra Kripos. Det vil i alle fall skje hvis kvinnen blir funnet død.

Sa nei til tur

Lørdag morgen skulle Reidun Hardang Natadal ha reist på tur med kjæresten sin til Strömstad. Men fredag kveld hadde hun vært på byen med en venninne, og hun avlyste turen. Siste gangen kjæresten snakket med henne, var på telefon klokka 07.30 om morgenen før han dro aleine på Sverige-tur. Han sendte henne en tekstmelding lørdag ettermiddag. Men fikk ikke svar før klokka 04.50 morgenen etter.

I avhør har han forklart at han ikke fikk kontakt med henne da han så meldingen på søndag. Kjæresten kom tilbake fra Sverige-turen lørdag ettermiddag og er rutinemessig avhørt. Han har ikke kunnet kaste lys over forsvinningen til den 39 år gamle kvinnen. Det har heller ikke hennes nærmeste familie eller venner.

- Vi står uten spor i saken og holder alle mulighetene åpne, sier politioverbetjent Jan Henrik Henriksen.

NÆROMRÅDET: Røde Kors-mannskaper søkte i nærområdet til den savnede kvinnen og hennes bekjente i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling