Tror ikke hun skulle på trening og jobb

Politiet mener den savnede Benedicte Iversen (28) trolig ikke fortalte samboeren sannheten om hva hun skulle gjøre mandag for ei uke siden, da hun forsvant sporløst. . De tviler på at hun skulle på trening og innom jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det ei uke siden Benedicte Iversen forsvant fra hjemmet sitt i Grønnegata i Oslo. Etter at hun var inne på 7-Eleven i Hegdehaugsveien for å kjøpe brus, røyk og batterier, forsvinner alle spor.

Iversens samboer, Espen Bautz-Holter (29) har fortalt at Benedicte skulle trene på S.A.T.S i Sannergata, før hun skulle en tur innom jobben. Deretter skulle hun en tur på kafé. Nå begynner politiet å tvile på at det var planen hennes.

Etterforskningen tyder på at hun ikke har vært innom noen av stedene. Hjemme i leiligheten lå Benedictes mobiltelefon, aerobicskoene og nøkkelkortet til jobben.

Avhører 20 personer

- Mest sannsynlig har hun fortalt samboeren at hun skulle gjøre andre ting enn det hun hadde planlagt, sier politiinspektør Stig Duaas ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Hvor Benedicte egentlig hadde tenkt seg, vet ikke politiet noe om ennå. Politiet tror nå det er skjedd noe kriminelt, og overførte i dag saken til vodlsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

- Vi avhører familie, venner og arbeidskolleger. Det har ikke kommet noen nye tips som har brakt oss nærmere en løsning.

Rundt 20 personer har vært inne til formelle avhør. I tillegg har politiet foretatt en rekke telefonhenvendelser.

- Detaljene rundt vitneavhørene vil jeg ikke komme inn på før vi har kryss-sjekket alle forklaringene opp mot hverandre. Jeg vil heller ikke kommentere om opplysningene som er kommet fram i avhørene er interessante, sier Duaas.

Etterlyst gjennom SIS

I går ble den 28 år gamle sivilarkitekten etterlyst gjennom Schengen informasjonssystem (SIS). Ifølge politiet har de ingen opplysninger som tyder på at Benedicte befinner seg i utlandet.

- Det er vanlig rutine å etterlyse savnede personer gjennom Interpol, sier Duaas.

Etter at Benedicte brukte kortet sitt på 7-Eleven, har det ikke vært noen bevegelser på kontoen hennes.

Benedicte Iversen er 168 centimeter høy, har blå øyne, langt brunt hår med rødtoner og er slank. Hun hadde på seg mørk, halvlang ullkåpe, svarte bukser og en liten, svart adidassekk da hun forsvant.

SISTE OBSERVASJON: Dette er siste sikre spor etter Benedicte Iversen. Etter at hun forlot 7-Eleven i Hegdehaugsveien forrige mandag, har ingen sett henne.