Brexit-debatten fortsetter:

- Tror ikke Johnson får gjennom Brexit-avtalen i dag

Men det pågår intens lobbyvirksomhet i Underhuset akkurat nå. - Johnson får med seg flere enn Theresa May, sier Jan Erik Mustad.

SE TV NÅ: En brexit-avtale mellom EU og Storbritannia er klar. Lørdag er det parlamentets tur til å stemme over avtalen. Følg skjebnedebatten i Underhuset direkte her. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det koker i det britiske Underhuset i formiddag. Statsminister Boris Johnson gikk aggressivt ut og startet dagen med å si at han var «veldig sikker» på at hans Brexit-avtale med EU vil gå gjennom i dag.

- Det ser ikke ut til at han får gjennom avtalen i dag, men jeg tenker Johnson får med seg flere enn Theresa May selv om avtalen han legger fram er veldig lik Mays avtale, sier Jan Erik Mustad, Storbritannia-ekspert og førstelektor ved Universitetet i Agder.

Vil bli ferdig

Grunnen til at flere ser ut til å ville stemme ja til Brexit denne gangen, er at representantene også synes å begynne og få nok av den tilsynelatende evigvarende Brexit-karusellen.

- Ja, det er nok en del som tenker at det nå er på tide å bli ferdig. En god del av representantene ønsker å få Brexit levert. Nå går den ene deadlinen etter den andre, sier Mustad.

Samtidig er det umulig å si noe sikkert om det som nå skjer i Underhuset.

- Ting endrer seg fra minutt til minutt, og det er vanskelig å si om det ene eller andre går gjennom. Jeg tror ikke avtalen går gjennom, sier Mustad, før han fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer