Tror ikke Jørn-Are planla drapet

BODØ (Dagbladet): 17-åringen som kom til Halsa Gjestegård sammen med Jørn-Are Andersen Sæle tror ikke den drapstiltalte 28-åringen planla drapet. Han hørte heller aldri at Sæle truet sin eks-kjæreste på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen var sammen med den drapstiltalte 28-åringen fra 14-tiden drapsdagen til de skiltes i Bodø natt til søndag. Han er tiltalt for å ha slått Daniel Mikkelborg i hodet med et bordbein, samtidig som drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle truet Daniel med øks og kniv. Straffesaken mot 17-åringen skulle vært avviklet parallellt med drapssaken, men ble utsatt fordi 17-åringens forsvarer ikke kunne møte.

I dag møtte 17-åringen som vitne i drapssaken mot Sæle. Han forklarte hvordan de to kom sammen til Halsa Gjestegård ved 22-tiden lørdag den 6. november i fjor.

På spørsmål fra Sæles forsvarer om han trodde Sæle hadde planlagt drapet, svarte han slik:

- Det får jeg ikke til å stemme. Jeg tror ikke det var planlagt.

- Hørte du noen gang i løpet av telefonsamtalene mellom Sæle og Linn at han truet med å drepe henne?

- Nei, det har jeg aldri hørt.

Da forsvarer Nils Aga spurte hvordan Sæle var tidligere på dagen, svarte 17-åringen følgende:

- Jørn-Are var i kjempehumør.

Slo ikke noen

Da Sæle og 17-åringen møttes ved 14-tiden dro de først for å kjøpe øl. Så dro de på besøk til en kjenning. Senere på ettermiddagen dro de sammen til kjæresten til Sæles bror, før de kjørte i samme bil til Halsa Gjestegård.

- Etter at Jørn-Are bråbremset foran inngangen, ga han meg et bordbein og sa jeg måtte bli med han opp. Jeg ble sittende i bilen en stund, toppen ett minutt, før jeg gikk etter han, fortalte 17-åringen i retten.

- Da jeg kom opp i leiligheten satt Jørn-Are over Daniel i sofaen, og Daniel blødde mye fra hodet. Jeg ble stående og beundre stereoen, fortsatte 17-åringen.

Han forklarte at Jørn-Are tok fra han bordbeinet og slo en mobiltelefon ut av hånda på Daniel Mikkelborg. 17-åringen kan ikke huske at han slo Daniel i hodet med stokken, slik vitner har forklart.

På spørsmål fra lagdommer Britt Ankill innrømmet 17-åringen at han kan ha slått Mikkelborg, men at han ikke husker det.

Trodde bare han slo Linn

- Jørn-Are roet seg etter at Daniel hadde gått ut av rommet. Han satte seg i sofaen, og Linn kjeftet på han. Like etterpå slo han Linn i brystet. Hun datt bakover i armene på en venninne før de datt på gulvet, forklarte 17-åringen.

Han forklarte retten at han aldri så verken kniv eller øks i leiligheta, og at han ikke skjønte at Jørn-Are stakk Linn med kniv.

- Jeg mener han sa «nå har jeg drept ho» og «ho er død». Han gjentok det i bilen etter at vi hadde gått ut av leiligheta, men jeg tror ikke det gikk ordentlig opp for meg før dagen etterpå. Jeg så at Linn blødde fra brystet, og syntes det var merkelig. Jeg tror ikke jeg forsto det helt.

Sæle og 17-åringen skiltes da de kom fram til Bodø natt til søndag. I likhet med Sæle forklarte 17-åringen at han ikke oppfattet at Sæle hadde drept Linn med kniv før han leste det på tekst-TV søndag morgen.