Tror ikke kona skjøt

Skuddofferet Mats Daniel Linde nekter å tro at hans kone har vært med på drapsforsøket mot ham eller drapet på Alexandra Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet): Linde ble truffet av revolverskudd i ansiktet, halsen og brystet da den maskerte gjerningspersonen brøt seg inn på hans soverom og fyrte av.

At han overlevde skadene, betegnes som et under. Han er permittert fra sykehuset, og er tilbake i Knutby, der han bor hos venner i menigheten.

Dagbladet har snakket med en av hans nærmeste venner, Kim Wincent. Seinest i går kveld var han sammen med Linde for å be og gi støtte i sorgen. Han forteller at Linde er sjokkert over at hans kone nå er i varetekt.

Tror de er uskyldige

- Han er overbevist om at hun og pastoren er uskyldige. Anklagene mot dem må være falske. Han har et nært forhold til begge, og tror ikke på politiets opplysninger om at de skal ha hatt et kjærlighetsforhold på si, sier Wincent.

Onsdag møtte menigheten pinsevennledelsen i Sverige, som ønsker å oppløse Knutby-menigheten etter de dramatiske avsløringene. Wincent fastholder at menigheten vil bestå.

- Det som har stått i avisene, er bare løgn og spekulasjoner. Jeg kjenner meg ikke igjen i det bildet som skapes om oss i menigheten. Vi tror på Gud og Bibelen, og det som står i Bibelen, kan virke radikalt mange steder. Men like fullt følger vi Bibelen, sier han.

Støtter kvinnen

- Vi gjemmer oss ikke. Vi er overbevist om at Helge og Anette er uskyldige. Jeg lider med dem.

Bror og far til den 26 år gamle kvinnen var til stede i retten under fengslingen. De ville vise sin støtte og forsikre henne om at menigheten er sterk i troen på at både hun og pastor Helge Fossmo er uskyldige.

- Hun tror på Gud, og lyver ikke når hun sier hun er uskyldig. Vi har den forhåpning at Gud viser at han er sann, og ikke sviker, sier broren Patrik Waldau, som selv er pastor i menigheten, og gift med lederen Maria Waldau, som kaller seg «Kristi Brud». Hun er søster av den drepte Alexandra Fossmo.