Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror ikke morderen er funnet

Daniel Bondeson tilsto arsenikkdrap før han skjøt seg. Men menigheten tror ikke på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På søndag er det to uker siden den fatale kirkekaffen i Gustaf Adolph Lutheran Church i Maine i USA. Kaffen smakte stramt, og etter kort tid ble mange av sognebarna syke.

Selvmordsbrev

Årsaken til at folk følte seg dårlige, er så utrolig at de fleste i den lille menigheten har vanskeligheter med å forstå at det virkelig er sant: Kaffen var forgiftet med arsenikk.

Den eldre kirkegjengeren Walter Morrill døde av forgiftningen. 15 andre ble alvorlig syke. De fleste ble reddet av ren og skjær flaks: Arsenikkforgiftningen ble avslørt og det fantes motgift tilgjengelig i nærområdet.

Husker at Daniel var snill

I forrige uke så det ut til at forgiftningen var blitt løst da et av menighetsbarna ble funnet død på gården sin. Daniel Bondeson etterlot seg et selvmordsbrev som knytter ham til arsenikken. Politiet tror at langvarig krangel om blant annet kakelotterier kan ha fått Bondeson til å begå den forferdelige handlingen.

Men i lokalområdet er det få som tror at Bondeson er mannen bak både drap og drapsforsøk.

- Ingen av oss tror at Danny gjorde dette - i det minste gjorde han det ikke alene. Ikke engang de som fortsatt ligger på sykehus, sier Sara Anderson til New York Times.

- Hvis ikke politiet finner bevis og holder det foran ansiktene deres, så kommer de ikke til å tro at han kan ha gjort dette.

Tvert i mot husker folk at Danny Bondeson krabbet opp på taket og måkte ned snø for Walter Morrill, det eneste dødsofferet for forgiftningen.

Nå undersøker politiet om flere personer kan ha vært involvert i arsenikksaken. Én uke etter at drapsmannen tilsynelatende var tatt, ankommer nå to etterforskere fra FBI for å lete etter gjerningsmenn som fortsatt er i live.

FANT AVSKJEDSBREV:</B> Daniel Bondeson etterlot seg et brev da han tok sitt eget liv. Men vennene i menigheten er ikke overbevist om at han virkelig er drapsmannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media