Tror ikke morderens bruk av Lacoste vil påvirke salget

- Folk er mer opptatt av skaden han har gjort, tror den norske importøren.

LACOSTE: Her kjøres Anders Behring Breivik til fengslingsmøte mandag, iført en rød Lacoste-genser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LACOSTE: Her kjøres Anders Behring Breivik til fengslingsmøte mandag, iført en rød Lacoste-genser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I det som omtales som «manifestet» til massemorder Anders Behring Breivik beskriver han klær fra klesmerket Lacoste som sine favorittplagg.

Behring Breivik er iført gensere fra Lacoste på to bilder som har blitt kjent for allmennheten.

Krokodille Da han ble fotografert på vei til fengslingsmøtet hadde han på seg en rød genser med den grønne krokodillen som er kjennemerket til Lacoste. På et av bildene han selv gjorde tilgjengelig i forkant av de grufulle handlingene i Oslo og på Utøya har han på seg en svart genser med den samme krokodillen.

På side 1016 i det 1500-siders «manifestet» skriver Behring Breivik at å gå med Lacoste er gunstig for å bli oppfattet som en person av «velutdannet, europeisk og konservativ»-karakter.

-Kjempeskadelig Merkevareekspert Christian Sinding i Brand Consulting sier til E24 at Behring Breiviks fascinasjon for Lacoste er skadelig for merkevarenavnet.

- Det er åpenbart kjempeskadelig for en merkevare å bli knyttet til Anders Behring Breivik. Jeg, og mange andre med meg, ønsker ikke å bli sett med samme tegn på brystet som ham etter dette, sier Sinding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer