LACOSTE: Her kjøres Anders Behring Breivik til fengslingsmøte mandag, iført en rød Lacoste-genser. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LACOSTE: Her kjøres Anders Behring Breivik til fengslingsmøte mandag, iført en rød Lacoste-genser. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Tror ikke morderens bruk av Lacoste vil påvirke salget

- Folk er mer opptatt av skaden han har gjort, tror den norske importøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I det som omtales som «manifestet» til massemorder Anders Behring Breivik beskriver han klær fra klesmerket Lacoste som sine favorittplagg.

Behring Breivik er iført gensere fra Lacoste på to bilder som har blitt kjent for allmennheten.

Krokodille Da han ble fotografert på vei til fengslingsmøtet hadde han på seg en rød genser med den grønne krokodillen som er kjennemerket til Lacoste. På et av bildene han selv gjorde tilgjengelig i forkant av de grufulle handlingene i Oslo og på Utøya har han på seg en svart genser med den samme krokodillen.

På side 1016 i det 1500-siders «manifestet» skriver Behring Breivik at å gå med Lacoste er gunstig for å bli oppfattet som en person av «velutdannet, europeisk og konservativ»-karakter.

-Kjempeskadelig Merkevareekspert Christian Sinding i Brand Consulting sier til E24 at Behring Breiviks fascinasjon for Lacoste er skadelig for merkevarenavnet.

- Det er åpenbart kjempeskadelig for en merkevare å bli knyttet til Anders Behring Breivik. Jeg, og mange andre med meg, ønsker ikke å bli sett med samme tegn på brystet som ham etter dette, sier Sinding.

Ingen nedgang
Importør av Lacoste i Norge, Øistein Gulbrandsen, tror ikke folk henger seg opp i av Behring Breivik var opptatt av merket.

Han har ikke merket noen nedgang i etterspørselen etter klærne som følge av at det ble kjent at massemorderen bruker merket, og har foreløpig ingen planer om å endre noe rundt markedsføringen av Lacoste.

- Jeg tror ikke folk tenker så mye på det. Jeg tror folk er mer opptatt av ofrene hans, og den skaden han har gjort, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

- Vil påvirkes negativt Den svenske merkevareeksperten Niklas Olovzon tror også det kan få negative konsekvenser for Lacoste. Han råder klesmerket til å vente med alle planlagte reklamekampanjer.

- Det naturlige svaret er at varemerket påvirkes negativt. Det er klart at Lacoste selv ikke ønsker å ville bli forbundet med denne personen, sier Olovzon til GD.

KROKODILLE: Lacoste-krokodillen er synlig også på dette bildet av Behring Breivik. Foto: REUTERS/TV2
KROKODILLE: Lacoste-krokodillen er synlig også på dette bildet av Behring Breivik. Foto: REUTERS/TV2 Vis mer