Tror ikke Nord-Korea har atomvåpen

Sør-Korea tror ikke på at Nord-Korea har atomvåpen, selv om USA sier det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Koreas statsminister Kim Suk-soo sa mandag at det ikke foreligger beviser for at Nord-Korea er i besittelse av atomvåpen, og etterlyste beviser for påstanden, melder AP.

- Nord-Korea skal ha utvunnet nok plutonium til å lage en eller to bomber før 1994, sa Kim i en tale til nasjonalforsamlingen.

- Men siden den gang har det ikke kommet noen bekreftelse på at de faktisk har produsert kjernefysiske våpen, og vi tror ikke at de har noen, sa Kim som ba amerikanerne legge fram beviser.

USA uenig

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld sa søndag at Nord-Korea har «ett eller to atomvåpen», og at «de innen juni kan ha nok kjernefysisk materiale til å produsere ytterligere seks til åtte atomvåpen».

Rumsfeld sa dette under et besøk i Tyskland, og hevdet at dette var velkjent blant de fleste etterretningstjenester.

Sør-Korea mener USA bør gjenoppta sine samtaler med regimet i Pyongyang, uten forbehold.

USAs utenriksminister Colin Powell sa mandag at USA på lang sikt vil gjenoppta samtalene med Nord-Korea.

- Vi kan ikke la Nord-Korea diktere vilkårene for slike samtaler. Jeg tror at det til slutt vil bli samtaler, men at andre nasjoner også må spille en rolle her, sa Powell.

(NTB)

PÅ GRENSA: På nordsiden av den demilitariserte sonen mellom Nord-Korea og Sør-Korea er det satt opp et stort skilt: "Hurra for det 21. århundrets sol, general Kim Jong-il".