Tror ikke på at TrygVesta trakasserte vitner

Retten mener likevel Sigmund (44) skal ha 3,5 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 23. september skrev Dagbladet.no om Tromsø-mannen Sigmund Widding (44) som kjemper for millionerstatning etter to arbeidsulykker han ble utsatt for i april og mai 2002.

Av sakens dokumenter går det fram at Widdings advokat Per Olsen beskylder TrygVesta for bruk av politimetoder og trakassering av vitner i sin utredning av yrkesskadesaken.

Nå har dom falt i saken. Bergen Tingrett konkluderer med at Sigmund Widding er yrkesskadd, og at TrygVesta skal betale ham 3 528 517 kroner i erstatning.

Advokaten får kjeft

I samme dom får 44-åringens advokat Per Olsen grov kjeft av tingrettsdommer Svein Opdahl for sitt angrep på forsikringsselskapets arbeidsmetoder.

«Saken gjelder store utbetalinger fra selskapets side, og slik saken sto bevismessig, skulle det være rimelig klart at selskapets utredere måtte foreta sine egne undersøkelser av saken, før selskapet tok stilling til betalingsansvar», heter det i dommen.

Vanligvis må forsikringsselskapet bære saksomkostningene når skadelidte vinner fram med sitt erstatningskrav.

I denne saken mener retten at saksomkostningene må deles fordi advokat Per Olsen har hindret forsikringsselskapets utredere i å gjøre jobben sin.

FIKK MILLIONERSTATNING: Tromsø-mannen  Sigmund Widding (44) ble i Bergen Tingrett tilkjent 3,5 millioner kroner i yrkesskadeerstatning fra TrygVesta. Foto: Privat
FIKK MILLIONERSTATNING: Tromsø-mannen Sigmund Widding (44) ble i Bergen Tingrett tilkjent 3,5 millioner kroner i yrkesskadeerstatning fra TrygVesta. Foto: Privat Vis mer

Dommeren trekker fram at Olsen har forsøkt å forby vitner å snakke med utrederne dersom han ikke var til stede.

«Retten finner denne fremgangsmåte svært uheldig, og kun egnet til å spisse frontene mellom partene», heter det.

TrygVesta har ennå ikke bestemt seg for hvorvidt de skal anke saken til lagmannsretten. Selv om selskapet tapte erstatningssaken, er TrygVesta fornøyd med at dommeren «frikjenner» deres utredningsmetoder.

- Glade for oppreisningen

- Retten fastslår at TrygVesta er i sin fulle rett til å utrede saker slik de har gjort i denne saken. Samtidig blir skadelidtes advokat refset for å ha trenert vårt arbeid, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i TrygVesta til Dagbladet.no.

TrygVesta framholder at «enhver utredning selskapet foretar skal tåle dagens lys».

- Vi har hele tida vært trygge på at vårt utredningsarbeid har vært bra. Her har vi fått et klokkerklart og sjeldent svar på dette fra tingretten, sier Stigum Olsen og utdyper:

- Vi er glade for den oppreisningen vi nå har fått når det gjelder våre utredningsmetoder.

Tror ikke på at TrygVesta trakasserte vitner

Advokat Per Olsen er glad for at tingretten avgjorde yrkesskadesaken i klientens favør, men er ellers svært ordknapp i sin kommentar til dommen.

- Dommen er ikke rettskraftig, og jeg synes derfor det ikke det passer seg å kommentere enkeltheter i den, sier Olsen til Dagbladet.no.

- Helt herlig

Sigmund Widding er svært glad for at tingretten gir ham medhold i erstatningskravet på drøyt 3,5 millioner kroner.

- Det er helt herlig endelig å kunne senke skuldrene. Nå blir jeg trodd. Jeg er blitt etterforsket som en svindler, sier Widding til Dagbladet.no.

Han sier han ikke kan forstå hvordan utredningsmetodene til forsikringsselskapet kan forsvares.

- Hvordan TrygVestas utredere går fram, ble ikke forklart under tingrettsbehandlingen. Dersom forsikringsselskapet anker saken, vil det bli mer bråk om dette. Jeg kan vise hvordan de, ved minst tre tilfeller, har skrevet ting i avhørsprotokollen som aldri er blitt sagt, sier Sigmund Widding.