Gabby Petito (22) funnet drept:

Tror ikke på forlovedens foreldre

Foreldrene til savnede Brian Laundrie (23) sier at de håper FBI finner sønnen. Det fester ikke foreldrene til Gabby Petito (22) noen lit til. - De kommer garantert ikke til å hjelpe oss med å finne Brian, sier advokaten.

DREPT: Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 22 år gamle Gabby Petito ble drept. Foto: The Moab Police Department / AP / NTB
DREPT: Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 22 år gamle Gabby Petito ble drept. Foto: The Moab Police Department / AP / NTB Vis mer
Publisert

Avdøde Gabby Petitos forlovede, Brian Laundrie, har vært savnet i to uker - og omtales av politiet «som en person av interesse» i forbindelse med kjærestens død.

Det var den 11. september at Gabby Petito ble meldt savnet, og åtte dager seinere ble hun funnet død. FBI mener at hun ble drept.

Samtidig er altså Laundrie nå som sunket i jorda.

Hans foreldre, Chris og Roberta Laundrie, har helt siden sønnens forvinning uttalt at de ikke vet hvor han er, noe deres advokat seinest mandag denne uka gjentok.

- Chris og Roberta Laundrie vet ikke hvor Brian er. De er bekymret for Brian og håper FBI kan finne ham, sa advokat Steven Bertolino.

Det skriver CNN.

- Hjelper ikke

Dette fester imidlertid ikke Gabbys foreldre lit til, ifølge deres bistandsadvokat, Richard Stafford.

På deres vegne uttrykket han skepsis til Laundrie-foreldrens ønske om at sønnen skal bli funnet, skriver CNN.

- Laundrie-familien hjalp oss ikke med å finne Gabby. De kommer garantert ikke til å hjelpe oss med å finne Brian, sa Stafford på en pressekonferanse i går.

- Til Brian; vi ber vi deg om å overgi deg til FBI eller nærmeste politimyndighet, la han til.

PÅ LETING: Gabby Petitos stemor Tara Petito og Joe Petito under politiets pressekonferanse 16. september, før 22-åringen ble funnet død. Foto: Octavio Jones/Getty Images/AFP
PÅ LETING: Gabby Petitos stemor Tara Petito og Joe Petito under politiets pressekonferanse 16. september, før 22-åringen ble funnet død. Foto: Octavio Jones/Getty Images/AFP Vis mer

Søkelys på foreldrene

Søkelyset har blitt rettet mot foreldrene til Brian etter hans forsvinning.

Blant annet har naboene til Laundries foreldre i North Port i Florida hevdet at de så Brian og foreldrene kjøre av gårde med en campingvogn samme dag som Petito ble meldt savnet, ifølge Business Insider.

En annen nabo har fortalt lokalkanalen WINK-TV at også han så Brian Laundrie og familien kjøre av gårde med campingvogna 11. september.

Ingen av de angivelige øyevitnene har fortalt at de så at Brian Laundrie kom tilbake fra denne turen.

Etter at Gabby Petito ble meldt savnet, banket politiet på døra til Brian Laundrie. Foreldrene nektet da å la dem prate med sønnen, som de påsto var i huset, skriver The New York Post.

- Vi snakket med foreldrene hans, som ikke gjorde ham tilgjengelig, sa North Port-politiets talsmann Josh Taylor til avisa.

Til CNN sa han at politiet hadde forsøkt å få kontakt med Brian Laundrie og familien i mange dager.

- Bare feil

Foreldrene til Brian, har selv, etter hans forsvinning, meldt ham savnet.

De nekter samtidig for at de ikke har noe med sønnens forsvinning å gjøre, ifølge CNN.

- Spekulasjonene fra offentligheten og noen i pressen om at foreldrene hjalp Brian med å forlate familien eller unngå arrestasjon av en ordre som ble utstedt etter at Brian allerede hadde vært savnet i flere dager, er bare feil, uttalte foreldrenes advokat, Steven Bertolino, på en pressekonferanse mandag.

Kranglet

Petito og kjæresten Brian Laundrie (23) la ut på bilferie sammen i juli, med planer om å krysse USA på tvers.

Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

12. august, noen uker før siste livstegn kom, ble paret stoppet av politiet på vei til Arches National Park i delstaten Utah.

En video politiet i Moab offentliggjorde fredag, viser film fra kameraene som de amerikanske politibetjentene bærer på uniformen. Der framgår det at Petito hadde hatt en opprivende krangel med kjæresten.

- Vi har kranglet i morges. Noen personlige greier, sa da en tydelig opprørt Petito.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer