- Tror ikke på jukse-bevisene

Lederen i Norsk Målungdom, Gudrun Kløve Juuhl (23), sier hun ikke kan tro påstandene i TV2 om juks med medlemstall. - Dokumentene kan være fabrikkerte, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil hevde at beskyldningene er usanne inntil det motsatte er bevist, sier hun.

TV2 skal ha fått tilgang til deler av Målungdommens datasystem og funnet dokumentasjonen for oppblåsing av medlemstall, falske distriktslag, falske seminarer og at et bryllup for en av lederne i organisasjonen skal ha blitt omgjort til seminar og avstedkommet 40000 kroner alene i støtte.

- Fabrikkert

- TV2 hevder at det er Målungdommens dokumenter, men noen av dem er ukjent, sier lederen.

- De kan være fabrikkert, forfalsket eller manipulert for alt jeg vet.

- Hvordan forklarer du at Økokrim har kjent til forholdet mer enn et år?

- Vi tror det er samme person som har tipset politiet og TV2.

- Betyr det at dere har mistanke mot en konkret person?

- Ja.

Kløve Juuhl fikk vite om påstandene for cirka ei uke siden.

- Da gikk vi i arkivene våre for å finne dokumentene. De var borte, sier hun.

Siden tok hun kontakt med Barne- og familiedepartementet, og i et møte med dem i går sa hun seg villig til å stille alle dokumenter til disposisjon og samarbeide i etterforskningen.

Kløve Juuhl opplyser at departementet skal ha et nytt møte 17. oktober der de skal avgjøre videre skritt i saken.

Etter TV2-reportasjen å dømme er det ikke rot som har ført til medlemsjukset. Det mulige jukset skal være ryddig og oversiktlig loggført, og det var skilt mellom virkelige medlemmer og jukse-medlemmer.

Målungdommen har et årsbudsjett på cirka to millioner kroner.

Kløve Juuhl har vært leder siden mars i år, men hun har vært aktiv siden 1995 og hatt verv i landsstyret, sentralstyret og vært lokallagsleder i perioden medlemsjukset skal ha foregått. Hun hevder hun aldri har sett noe som stemmer med inntrykket fra «Rikets tilstand» på TV2 i går.

- Ikke bevis

I dag har organisasjonen litt over 1800 medlemmer og cirka 30 lokallag, opplyser lederen. I TV2-reportasjen kom det fram at organisasjonen hadde operert med mer enn 3400 medlemmer, 54 lokallag og fire distriktslag. Grensen for å få statsstøtte er 1200 medlemmer. Neste søknadsfrist er 1. november.

Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) er paraplyorganisasjon for 71 frivillige organisasjoner, og Norsk Målungdom (NMU) er en av disse.

Vidar Lund, som var leder i Målungdommen da medlemsjukset skal ha skjedd, har tidligere jobbet i LNU. I programmet sa han at dokumentene ikke beviser noe.

- Dersom det er slik at noen har jukset til seg mer driftsstøtte enn det de har rett til, er det en praksis som LNU selvsagt tar avstand fra, sier Alise Narjord, leder i LNU. Til TV2 sa hun i går at forholdet vil bli politianmeldt.

UKJENT: - Det er helt ukjent for meg at Norsk Målungdom skal ha trikset med medlemstallene, sier Gudrun Kløve Juuhl. Seint i går kveld tok hun nattoget hjem til Arna.