Tror ikke på krisetall

HELL (Dagbladet): Senterpartiets parlamentariske leder Johan J. Jakobsen tar ikke den historiske bunnoteringen på 4,2 prosent for partiet på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er født optimist. På to uker har det kommet tre målinger som gir Sp fra fire til åtte prosent. Det er ikke gitt at det er den laveste som er riktig, sier Jakobsen til Dagbladet. Sp-veteranen likte imidlertid dårlig å bli konfrontert med katastrofetallene da han ankom fylkesårsmøtet i sitt hjemfylke i går. At partiet ikke har vunnet en eneste velger på regjeringsssamarbeidet, lar seg ikke bortforklare.

Ansvar gir velgere

- Vi er selvsagt ikke tilfreds med meningsmålingene. Men jeg tror Sp etter hvert vil få økt oppslutning hos velgerne. Vi skal konsolidere oss som et parti som tar regjeringsansvar, sier Jakobsen.

Han nekter for at Senterpartiet har gått på nederlag etter nederlag i regjeringen og blitt usynlig for velgerne.

- Det var Sp som la strategien for sentrumsalternativet, økningen til minstepensjonistene var det Sp som kjørte fram, vi har fått til bedre studiefinansiering og mer penger til sykehusene. Vi vil også se gjennomslag i energipolitikken og diskriktspolitikken. Når det gjelder kontantstøtten, hadde vi en annen modell, men resulatet er styrket økonomi for barnefamiliene. Jeg tror Sp vil styrke seg fram mot neste valg, særlig mot stortingsvalget, sier Jakobsen. I dag skal han fortelle partifeller i hjemfylket hva regjeringsdeltakelse betyr for Nord-Trøndelag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer