Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror ikke på krisetall

HELL (Dagbladet): Senterpartiets parlamentariske leder Johan J. Jakobsen tar ikke den historiske bunnoteringen på 4,2 prosent for partiet på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er født optimist. På to uker har det kommet tre målinger som gir Sp fra fire til åtte prosent. Det er ikke gitt at det er den laveste som er riktig, sier Jakobsen til Dagbladet. Sp-veteranen likte imidlertid dårlig å bli konfrontert med katastrofetallene da han ankom fylkesårsmøtet i sitt hjemfylke i går. At partiet ikke har vunnet en eneste velger på regjeringsssamarbeidet, lar seg ikke bortforklare.

Ansvar gir velgere

- Vi er selvsagt ikke tilfreds med meningsmålingene. Men jeg tror Sp etter hvert vil få økt oppslutning hos velgerne. Vi skal konsolidere oss som et parti som tar regjeringsansvar, sier Jakobsen.

Han nekter for at Senterpartiet har gått på nederlag etter nederlag i regjeringen og blitt usynlig for velgerne.

- Det var Sp som la strategien for sentrumsalternativet, økningen til minstepensjonistene var det Sp som kjørte fram, vi har fått til bedre studiefinansiering og mer penger til sykehusene. Vi vil også se gjennomslag i energipolitikken og diskriktspolitikken.
Når det gjelder kontantstøtten, hadde vi en annen modell, men resulatet er styrket økonomi for barnefamiliene. Jeg tror Sp vil styrke seg fram mot neste valg, særlig mot stortingsvalget, sier Jakobsen. I dag skal han fortelle partifeller i hjemfylket hva regjeringsdeltakelse betyr for Nord-Trøndelag.

Uenighet

Fylkesårsmøtet i Nord-Trøndelag var i går mer opptatt av gasskraft enn av egen oppslutning. Olje- og energiminister Marit Arnstad fikk ingen varm mottakelse da hun talte om energipolitikk i sitt fylkesparti. Den ene Sp-ordføreren etter den andre talte varmt for Norske Skogs planer om gasskraftverk, dog med bedre teknologi enn dagens.

Tidligere fylkesleder Magnus Hestad sa det slik:

- Vi kan ikke blitt slått i hartkorn med miljøaktivister som er mer opptatt av skjegget på grana enn stokken.

- Verden er større enn Skogen, svarte Jostein Grande.

- Jeg er klar over at det er delte meninger om naturgass i Nord-Trøndelag Sp. Jeg må forholde meg til regjeringens syn og Sp's program, sier statsråd Arnstad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!